Prăjitură fără gluten cu ananas și vișine - Flavor Tailors

Ingrediente

4-5 felii de ananas (în funcție de mărimea tăvii)
30 gr vișine
15 gr / 2 linguri de semințe de chia măcinate
150 de grame făină de hrișcă
3 ouă
un praf de copt (8 gr)
50 gr miere
3 linguri de ulei de cocos
5 ml esență de vanilie
un vârf de linguriță de nucșoară
Voi ați mai folosit făină de hrișcă până acum? E surprinzător de bună și nu are gluten. Eu am incorporat-o într-o prăjitură întoarsă cu ananas și vișine și partea bună e că am folosit foarte puțin zahăr, deci o puteți mânca fără grijă când aveți poftă de dulce. Aaaa...și se potrivește de minune cu puțină înghețată de vanilie. Să aveți poftă!

Instrucțiuni de preparare

1.Unge fundul unei tăvi de tartă cu 2 linguri de miere, presară și zahărul brun pe toată suprafața și apoi aranjează frumos feliile de ananas, iar între felii presară vișine. Dă apoi tava la cutpor, la 180 °C, pentru 10 minute.
2.Între timp prepară aluatul: amestecă făina de hrișcă cu semințele de chia măcinate și praful de copt și apoi adaugă ouăle, mierea și uleiul de cocos. Aromează cu esență de vanilie și nucșoară.
3.Scoate tava de la cuptor și golește aluatul peste ananas. Nivelează cu o spatulă de silicon și dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Răstoarnă tava pentru ca ananasul să ajungă sus și sucul de la vișine și ananas să se absoarbă în blat. Servește când s-a răcit.
4.P.S. Se completează bine și cu puțină înghețată de vanilie. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Prajitura fără gluten cu ananas și vișine

Leave a Reply

Your email address will not be published.