Cheesecake cu Nutella - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr biscuiți Oreo
80 gr unt topit
600 grame mascarpone
180 mililitri smântână pentru frișcă
4 ml esență de vanilie
un praf de sare
450 grame Nutella
4 ouă
120 mililitri smântână pentru frișcă
80 grame ciocolată neagră
50 grame Nutella
Cheesecake cu Nutella, delicios și cu consistență de mousse, perfect pentru acele momente în care merităm un mic răsfăț și uităm de calorii.

Instrucțiuni de preparare

1.Mărunțește biscuiții Oreo și amestecă-i cu untul topit, iar apoi întinde compoziția pe fundul unei tăvi rotunde și dă la cuptor pentru 10 minute, la 180 °C.
2.Cu ajutorul unui mixer, bate bine brânza mascarpone cu smântâna pentru frișcă, adaugă Nutella, vanilia și un praf de sare și asigură-te că ai o compoziție pufoasă și omogenă.
3.Cu ajutorul unui spatule de silicon, incorporează în cremă, ouăle, unul câte unul.
4.Golește crema peste blatul de biscuiți și dă la cuptor, la 150 °C, pentru o oră. Este important să pui o tavă cu apă în cuptor, să se coacă cu ajutorul aburilor. Tava cu apă se pune la un nivel inferior celui unde se află cheesecake-ul. Ajută să fierbi apa pe aragaz și apoi să o golești în tava din cuptor.
5.Prin procesul bain marie (se pune un bol deasupra unei cratițe în care fierbe apă), topește ciocolata în smântâna pentru frișcă și adaugă Nutella la final. Când compoziția e omogenă, toarnă glazura peste cheesecake (acesta trebuie să se fie rece).

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Cheesecake cu Nutella

Leave a Reply

Your email address will not be published.