Budincă cu mango și cocos - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr orez cu bob rotund
400 ml lapte
50 gr zahăr
80 gr tapioca
350 ml lapte de cocos
50 gr zahăr
40 gr chia
40 ml apă
40 ml sirop de zmeură
2 mango bine copți
20 gr fulgi de cocos crocanți
Inspirată de la restaurantul In Thyme, budinca este o călătorie exotică printre palmieri înalți, plini cu nuci de cocos delicioase. Straturile de orez pufos, semințele de chia crocante și perluțele de tapioca sunt accentuate de aroma subtilă de cocos și parfumul intens de mango bine copt. Mmm...un adevărat răsfăț!

Budincă cu mango și cocos, o călătorie exotică printre palmieri înalți, plini cu nuci de cocos delicioase. Straturile de orez pufos, semințele de chia crocante și perluțele de tapioca sunt accentuate de aroma subtilă de cocos și parfumul intens de mango bine copt. Mmm…un adevărat răsfăț!

Budincă cu mango și cocos

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se lasă orezul la hidratat timp de 30 de minute în apă, după care se pune la fiert în lapte, se adaugă zahărul și se lasă la fiert până se înmoaie bobul de orez. Se ia de pe foc, iar când se răcește se adaugă coajă de portocală rasă.

2. Apoi, se spală bine bobițele de tapioca într-o strecurătoare și se pune la fiert în laptele de cocos. Se adaugă zahărul și se lasă să fiarbă până când bobițele de tapioca devin transparente.

3. După, se hidratează, pentru aproximativ 15 minute, semințele de chia în apa amestecată cu siropul de zmeură, cât să absoarbă lichidul și să devină pufoase.

4. La final, se asamblează budinca strat cu strat. Primul strat este cel de orez, după care adaugă cubulețe de mango, un strat de chia, din nou cubulețe de mango, apoi tapioca și fulgi de cocos crocanți. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Budincă cu mango și cocos

Leave a Reply

Your email address will not be published.