Salată cu piept de rață și mandarine - Flavor Tailors

Ingrediente

un piept de rață
150 gr mandarine
40 gr nuci pecan
1/4 rodie
60 gr ruccola
60 gr valeriană
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță oțet
2 linguri suc de mandarine
1 linguriță miere
sare și piper
Gustul delicios al cărnii de rață se potrivește de minune cu dulceața mandarinelor, bobițele acrișoare de rodie, ruccola și valeriana, cu gust delicat de nucă. Te invit să încerci și tu această salată ușoară și răcoritoare.

Instrucțiuni de preparare

1.Pentru a prăji rața, scoate pieptul de la frigider și crestează pielea pe ambele diagonale, sărează și piperează și apoi las-o să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.
2.Între timp prepară salata, prăjind puțin în tigaia fără ulei bucățile de nuci pecan. Spală bine și așează ruccola și valeriana într-un bol. Presară bucătile de nucă pecan, mandarinele și boabele de rodie.
3.Prepară dressing-ul amestecând uleiul de măsline, oțetul, sucul de mandarine, mierea, sarea și piperul. Adaugă dressing-ul peste salată să se combine aromele.
4.Odată ce pieptul de rață a ajuns la temperatura camerei, pune-l la prăjit, cu pielea în jos, într-o tigaie rece și pornește aragazul la foc mediu. De când ce începe să se prăjească, lasă-l pe foc încă 5-8 minute, până pielea devine crocantă.
5.Întoarce-l apoi pe partea cealaltă și lasă-l 2 minute la rumenit, iar apoi pune-l la cuptorul încins la 180 °C, cu pielea în sus, timp de 5-8 minute.
6.Scoate pieptul de rață din cuptor, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi taie-l bucățele și adaugă-l la salată. Bucură-te de arome și savurează salata imediat!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Salată cu piept de rață și mandarine

Leave a Reply

Your email address will not be published.