Salam de biscuiți (vegan) - Flavor Tailors

Ingrediente

30 grame cacao
40 grame zahăr de cocos
5 grame cafea
2 lingurițe de rom
380 mililitri de lapte de cocos
120 grame unt de caju
100 grame ciocolată vegană
450 grame biscuiți (fără gluten dacă vreți gluten free)
200 grame ciocolată vegană (pentru glazură)
100 grame cremă de cocos (smântână vegetală)
20 grame fulgi de cocos (pentru decor)

Împart cu voi o rețetă de salam de biscuiți vegan și fără gluten, o rețetă delicioasă, învățată la cursul de Cofetărie Sănătoasă. Efectiv te va da pe spate gustul de ciocolată cu rom și accente ușoare de cafea. Cremos, ciocolatos și crocant de la biscuiți, salamul se va mânca la fel de repede precum s-a gătit.

Salam de biscuiți vegan
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune un bol ceramic peste o oală care fierbe pe foc și se adaugă zahărul de cocos (am folosit de la Golden Flavours), cacao, cafeaua și romul.

2. Se adaugă laptele de cocos (am folosit lapte de cocos Alpro) și se amestecă bine toate ingredientele, să se topească zahărul. Mai apoi, se adaugă și untul de caju (am folosit unt de la Rawckers) și se amestecă să se omogenizeze tot.

3. La final, se adaugă ciocolata tăiată bucățele mărunt și se amestecă până se topește, iar apoi se ia bolul de pe foc.

4. Se sfarmă biscuiții într-un bol, dar atenție să rămână bucăți inegale și se toarnă crema de ciocolată peste ei. După ce se amestecă bine, se golește toată compoziția pe o folie alimentară, se rulează ca un salam și se dă la congelator, învelit în folie de aluminiu.

5. După 2 ore în care s-a odihnit la rece, se scoate salamul de biscuiți de la congelator și se prepară glazura. Se încălzește crema de cocos (Am folosit de la Isola Bio) prin procesul bain marie și se golește ciocolata tocată mărunt să se topească. Se amestecă bine să se omogenizeze glazura și se toarnă apoi peste salamul de biscuiți, așezat pe un grilaj (să se scurgă excesul de glazură). Se decorează cu fulgi de cocos și se mai lasă minim o oră la frigider să se întărească glazura. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

 

Salam de biscuiți vegan

Leave a Reply

Your email address will not be published.