Huevos estrellados - Flavor Tailors

Ingrediente

6-8 ardei Pimientos de padron
4 linguri ulei
sare grunjoasă
3 cartofi
o ceapă mică
2 căței de usturoi
4 ouă
50 de grame de Jamon felii
sare și piper
fulgi de chili

Huevos estrellados este o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, jamon și pimientos de padron. Am găsit această rețetă minunată căutând ce se mai poate face cu ardeii pimientos de padron, pentru că am găsit o porție serioasă de ei la supermarket și parcă nu am vrut să-i mănânc doar la un tapas. Sunt atât de gustoși, încât merită incluși și în alte rețete delicioase.

Huevos estrellados
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune o tigaie cu ulei la foc, iar când se încinge se adaugă ardeii pimientos de padron și se rumenesc câteva minute, pe toate părțile. Se scot apoi pe o farfurie și se presară sare grunjoasă peste ei.

2. În uleiul rămas, se pun la prăjit cartofii curățați și tăiați rondele și se întorc pe ambele părți să se rumenească bine. Când sunt făcuți, se adaugă ceapă și ustoroi tocat mărunt și jamon rupt bucăți și se mai călesc 2-3 minute toate. Atenție să amestecați ușor, să nu se zdrobească cartofii.

3. La final, se sparg ouăle de la o înălțime mai mare, ca atunci când lovesc tigaia să se împrăștie gălbenușul. Se lasă 1 minut pe foc și se amestecă ușor să nu rezulte o omletă, ci o papară.

4. Se adaugă ardeii pimientos de padron și se condimentează cu sare, piper și fulgi de chili. Se servește atunci, caldă să te bucuri de arome. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

 

Huevos estrellados

Leave a Reply

Your email address will not be published.