Prăjitură cu cireșe și cacao - Flavor Tailors

Ingrediente

6 albușuri
170 gr zahăr
50 gr făină
1 linguriță amaretto
30 ml oțet
60 gr cacao
15 gr fulgi de migdale
250 gr mascarpone
250 gr frișcă
60 gr zahăr pudră
1 linguriță amaretto
150 gr cireșe
125 gr gem de vișine

Prăjitură cu cireșe și cacao sau un fel de pavlova rulată, doar că bezeaua e cu cacao pentru că se potrivește mai bine cu cireșele și presărată cu fulgi de migdale, care o fac crocantă. Rezultatul e delicios, cu cremă aerată și ușoară, cu aromă intensă de migdale de la amaretto, dar și de ciocolată de la cacao, în contrast puternic cu cireșele și gemul de vișine acrișor. Prăjitura este perfectă vara, răcoritoare, ușoară și delicioasă, cu fructe proaspete!  Mmm…un deliciu! Să aveți poftă!

Prăjitură cu cireșe și cacao
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se separă gălbenușurile de albușuri și se bat albușurile spumă, iar apoi se adaugă zahărul treptat și se amestecă, până rezultă o bezea pufoasă.

2. Mai apoi, se adaugă oțetul care va ajuta ca bezeaua să își păstreze forma, se adaugă amaretto pentru aromă și se cerne făina și cacao. Pentru a nu se lăsa bezeaua, se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior.

3. Când bezeaua e omogenă, se întinde pe o hârtie de copt, într-o tavă dreptunghiulară, se presară peste fulgii de migdale și se dă apoi la cuptor, la 140℃, pentru 35 de minute.

4. După ce se scoate bezeaua din cuptor, se golește pe o hârtie de copt și se rupe hârtia pe care s-a copt, iar apoi se lasă să se răcească.

5. Între timp, se amestecă mascarpone cu zahărul și amaretto și apoi se adaugă frișca treptat, în timp ce se amestecă intens cu mixerul.

6. Se întinde crema peste blatul de bezea, se presară peste dulceața de vișine și apoi cireșele fără sâmburi și se rulează încet blatul cu crema. Pentru decor, se poate presăra puțin zahăr pudră peste ruladă și se poate orna cu puțină frișcă și cireșe. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Prăjitură cu cireșe și cacao