Prăjitură cu cireșe și ricotta - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr făină
110 gr zahăr
2 ouă
100 gr unt
un praf de sare
coajă de lămâie rasă
1 praf de copt
150-200 ml lapte
400 gr ricotta
100 gr zahăr pudră
o linguriță de extract de vanilie
coajă de lămâie rasă
aprox 250 gr cireșe
2 linguri de pesmet

Prăjitură cu cireșe și ricotta, super fresh, ușoară, perfectă pentru vară. Sunt fan cireșe și pentru că am primit de la părinții mei 2 pungi pline cu cireșe (una cu cireșe amare, care sunt divine), m-am gândit să fac o prăjitură pufoasă și light, iar ricotta și lămâia din aluat au ajutat enorm la asta. S-a mâncat cu viteza luminii și decorată cu frișcă, dar și cu înghețată și a fost delicioasă în ambele combinații. Să aveți poftă!

Prăjitură cu cireșe și ricotta
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

0. Se unge cu puțin unt o tavă rotundă, de 20-22 cm diametru, se presară apoi pesmet și se rotește tava să se lipească pesmetul peste tot.

1. Se amestecă ricotta cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și extractul de vanilie și se lasă deoparte.

2. Mai apoi, se amestecă ouăle cu zahărul și sarea până rezultă o cremă pufoasă. După, se adaugă coaja de lămâie, făina și praful de copt și se amestecă bine. La final, se adaugă și untul topit și după ce acesta s-a incorporat în cremă, se adaugă lapte treptat, până rezultă o cremă nici prea groasă, dar nici foarte lichidă.

3. Pentru asamblare, se golește jumătate din cremă în tavă, se pune crema de ricotta peste  și apoi cealaltă jumătate de cremă rămasă.

4. Pentru un aspect interesant dat de cireșe, se iau cireșele fără sâmburi și se predară deasupra, peste creme, iar apoi se împinge cu degetul fiecare cireașă, pentru a intra mai adânc în blat. Acest lucru v-a da un aspect interesant când veți tăia prăjitura: crema de ricotta va părea vălurită.

5. Prăjitura intră apoi la cuptor, la 200 ℃, pentru 40-55 de minute, până se rumenește și deasupra. Se servește rece, fie cu frișcă sau înghețată și zahăr pudră presărat deasupra.  Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Prăjitură cu cireșe și ricotta