Panna cotta cu soc și sos de căpșune - Flavor Tailors

Ingrediente

500 ml smântână pentru frișcă
450 ml lapte
10 ciorchine de flori de soc
1 linguriță extract de vanilie
85 gr zahăr
5 folii de gelatină
10 căpșune
2 linguri de zahăr
1 cubuleț de unt

Panna cotta cu soc și sos de căpșune, un desert light, cu parfum subtil de flori de soc și sos contrastant, dulce-acrișor de căpșune. O nouă rețetă delicioasă cu flori de soc pe care vă recomand să o încercați, perfectă și răcoritoare, numai bună pentru zilele călduroase de vară.

Panna cotta cu soc și sos de căpșune
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fierbe laptele cu smântâna pentru frișcă, florile de soc și extractul de vanilie. Se lasă să clocotească 1-2 minute și apoi se ia de pe foc și se strecoară.

2. Mai apoi, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă.

3. Pentru a se întări, se prepară gelatina, conform insctucțiunilor de pe ambalaj și se golește în amestecul de panna cotta.

4. Se ung cu puțin unt formele în care se va pune panna cotta și apoi se golește conținutul în forme și se lasă minim 4 ore să se întărească la frigider.

5. Pentru sosul de căpșune, se feliază 8 căpșune și se amestecă cu 2 linguri de zahăr, se adaugă și puțină apă și se pun la fiert până se înmoaie căpșunele. Mai apoi, se dau în blender să rezulte un sos cremos. Dacă e prea lichid, se mai pune la foc câteva minute să se îngroașe.

6. Se golește panna cotta din forme (dacă nu iasă ușor, puneți formele pentru 1-2 minute în apă caldă) și se servește cu sosul de căpșune și jumătăți de căpșune proaspete de decor. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Panna cotta cu soc și sos de căpșune