Pește prăjit cu sos de vin și roșii cherry - Flavor Tailors

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline
2-3 căței de usturoi
1/4 linguriță fulgi de chili
250 gr roșii cherry de diferite culori
100 ml vin alb
8-10 frunze de busuioc
4 linguri suc de lămâie
coaja rasă de la o lămie
sare și piper proaspăt măcitat (după gust)
1 linguriță de zahăr
2 linguri ulei de măsline (prăjit)
4 fileuri de păstrăv sau orice pește alb
sare după gust

Pește prăjit cu sos de vin și roșii cherry, o rețetă simplă, dar delicioasă și ușoară în același timp. Chiar dacă aspectul final nu este unul spectaculos, combinația de arome este surprinzătoare. Roșiile cherry ușor acrișoare, coaja de lămâie parfumată, vinul ușor înțepător, zahărul dulce și busuiocul aromat se întrepătrund de minune și transformă acest preparat într-unul demn de o zi de sărbătoare.

Pește prăjit cu sos de vin și roșii cherry
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se încinge uleiul de măsline și se prăjește usturoiul tocat mărunt și fulgii de chili. Focul trebuie să fie la mediu, să nu se ardă usturoiul și să devină amar. Se rumenește cam 1 minut și apoi se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți și se lasă aproximativ 5 minute să se prăjească, timp în care se amestecă.

2. După aceea, se adaugă vinul alb, busuioc tocat mărunt, suc și coajă de lămâie și se amestecă bine.

3. Se condimentează cu sare, zahăr și piper și se mai gătesc 3-5 minute, cât să mai scadă vinul și se ia sosul de pe foc.

4. Pentru pregătirea peștelui, se tapetează fileurile cu un șervețel, să absoarbă umezeala și apoi se condimentează cu puțină sare și piper. Apoi, se încinge uleiul de măsline și se prăjesc fileurile de pește timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Fiți aveți să nu se rupă bucățile de pește când le întoarceți pentru că nu va mai arăta preparatul foarte aspectuos.

5. Mai apoi, se golește peștele prăjit în tigaia cu sosul de vin cu roșii, iar pentru a prelua din arome, se pun roșii și sos peste pește și se mai lasă câteva minute împreună pe foc. Se poate servi cu orice garnitură doriți sau cu o salată de ruccola cu semințe de rodii și semințe de pin prăjite. Dacă vă place ușor acrișor, puteți stoarce zeamă de lămâie peste pește, înainte de servire. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Pește prăjit cu sos de vin și roșii cherry