Mămăligă friptă Caprese - Flavor Tailors

Ingrediente

650 ml apă
3 lingurițe de ulei de măsline
200 gr mălai
60 gr parmezan
o legătură de chives
sare și piper după gust
5 linguri de ulei de măsline (pentru prăjit)
2 bile de mozzarella
3 roșii mari
frunze de busuioc
cremă de oțet balsamic (pentru decor)

Mămăligă friptă Caprese, un aperitiv gustos care îi dă un aer sofisticat clasicei și simplei mămăligi. Crocantă la exterior și moale și pufoasă în interior, mămăliga merge de minune cu roșiile acrișoare, mozzarella elastică și busuiocul aromat. E un aperitiv tarte gustos și răcoritor, potrivit pentru orice eveniment, chiar și cele simple, dar și cele mai sofisticate. Vă recomand să o testați când aveți ocazia. Să aveți poftă!

Mămăligă friptă Caprese
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se încălzește apă, iar când începe să clocotească, se dă focul încet, se adaugă uleiul și se golește puțin câte puțin făina de mălai, în timp ce se amestecă continuu cu un tel, ca să nu se facă cocolăase.

2. Când mămăliga s-a îngroșat, se adaugă parmezanul ras, se condimentează cu sare și piper și se incorporează și chivesul tocat mărunt. Înainte să se întărească prea tare, se ia mămăliga de pe foc și se întinde într-o formă lunguiață, pe o hârtie de copt. Mai apoi, se rulează în hârtia de copt, la fel ca salamul de biscuiți și se lasă să se răcească și întărească, timp de câteva ore, la frigider.

3. După aceea, se taie mămăliga felii de aproximativ 1 cm grosime. Se poate folosi o ață pentru a tăia mămăliga ușor. Toate feliile de mămăligă se prăjesc apoi, pe fiecare parte, în ulei de măsline ca să devină crocante la exterior.

4. Pentru asamblare, se taie felii și bilele de mozzarella și roșiile. Se pun feliile rumenite de mămăligă pe un platou, peste ele se așează roșiile felii, apoi mozzarella felii și se pune câte o frunză de busuioc deasupra. Înainte de servire, se stropește totul cu cremă de oțet balsamic pentru un plus de savoare. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Mămăligă friptă Caprese