Pastă mediteraneană cu feta - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr brânză feta
80 gr cremă de brânză
80 ml ulei de măsline presat la rece
sare după gust
piper negru măcinat după gust
1/2 linguriță de boia afumată
50 gr anghinare în ulei de măsline
30 gr măsline Kalamata
2 linguri muguri de pin
1 lingură de pătrunjel verde tocat

Pastă mediteraneană cu feta, un dipping cremos și delicios. Bineînțeles, ca să fie mediteranean până la capăt, se decorează totul cu anghinare și măsline Kalamata, cărnoase și intens aromate. Pentru textura crocantă, se adaugă și câteva semințe de pin rumenite și se complementează totul cu pătrunjel. Se servește cu lipii sau crackers și legume proapete (castraveți, morcovi, țelină apio, roșii etc) și e o încântare pentru papilele gustative, o excursie culinară în Grecia!

Pastă mediteraneană cu feta
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se taie brânza feta (am folosit feta grecească de la Prăvălia Noastră) cuburi și se dă în blender împreună cu crema de brânză.

2. Se adaugă apoi treptat uleiul de măsline presat la rece (tot de la Prăvălia Noastră) și se condimentează cu sare, piper și boia afumată.

3. Se golește crema rezultată într-o farfurie întinsă și se decorează cu anghinare (de la Prăvălia Noastră) tăiată cubulețe și felii de măsline Kalamata (de la Prăvălia Noastră).

4. Se prăjesc mugurii de pin într-o tigaie încinsă și se adaugă și ele peste dipping. Se decorează totul cu pătrunjel tocat și ulei de măsline.

5. Se servește cu lipii, legume (castravete, morcovi, tije de țelină apoi, roșii, ardei) și orice altceva vă place. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Pastă mediteraneană cu feta