Pâine cu usturoi și verdeață - Flavor Tailors

Ingrediente

250 ml lapte vegetal (pentru varianta vegană)
4 linguri aquafaba (lichidul de la conserva de năut) sau un ou
7 gr drojdie
3-4 linguri ulei de măsline
320 gr făină
un praf de sare
30 gr unt vegan (Viospread)
3 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel tocat
o crenguță de rozmarin
115 gr unt vegan (Viospread)
sare

Pâine cu usturoi și verdeață, o combinație aromată și gustoasă, perfectă de ronțăit la mic dejun sau cină. Și pentru că am primit Viospread, alternativă vegană la unt, am făcut pâinea vegană și am rămas surprinsă de cât de pufos a fost aluatul, efectiv nu puteai să te abții și mai rupeai o bucată!

Pâine cu usturoi și verdeață

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă laptele vegetal călduț cu aquafaba (ou dacă nu vreți să fie vegan), se adaugă lingura de zahăr și drojdia și se amestecă bine, iar apoi se lasă 5 minute să se activeze drojdia.

2. Mai apoi, se adaugă făina și sarea și se amestecă bine, iar la final se incorporează untul vegan (am folosit Viospread).

3. Aluatul se frământă bine timp de aproximativ 10 minute, până devine elastic și apoi se lasă minim o oră să dospească într-un bol uns cu ulei de măsline. După, se acoperă cu un prosop să nu se usuce aluatul.

4. Între timp, se amestecă untul vegan cu sarea, usturoiul mărunțit și pătrunjelul și rozmarinul tocate mărunt.

5. După, se întinde aluatul în formă dreptunghiulară și se întinde uniform amestecul cu unt și verdeață, pe toată suprafața aluatului. Mai apoi, se rulează aluatul în formă de sul și se bagă 15 minute la frigider.

6. Se tapetează o tavă de chec cu ulei de măsline și apoi se taie sulul de aluat în felii de grosimea degetului mare (felierea lui va ajuta ca pâinea să fi în straturi). Se ia fiecare felie și se așează în tavă, una lângă alta până se umple tava. Dacă nu încap, se îngrămădesc. Se acoperă cu un prosop și se lasă pâinea să mai dospească aproximativ 20 de minute.

7. În final, se unge aluatul cu aquafaba, cu ajutorul unei pensule și apoi se dă la cuptor, la 180°C, pentru 25-35 de minute.

8. După ce se scoate din cuptor, se pensulează cu unt vegan și se servește. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Pâine cu usturoi și verdeață