Hamburger cu camembert pane - Flavor Tailors

Ingrediente

2 chifle
2 bucăți de camembert
1 ou
50 gr făină
50 gr panko
20 gr cremă de brânză
ruccola
100 gr ciuperci (mix cu gălbiori și hribi)
o crenguță de cimbru
o lungură de unt
50 ml vin roșu
120 gr dulceață de afine
1 ceapă roșie mare
1 lingură de zahăr brun
40 gr nuci pecan

Un hamburger cu camembert pane, ciuperci sote, dulceață de afine și ceapă caramelizată? Cum să spui nu la așa bunătate! Camembertul se combină de minune cu dulceața de afine și nucile pecan, iar rezultatul final e un deliciu!

Hamburger cu camembert pane
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune untul la topit, se taie ciupercile felii subțiri și se pun la călit în unt. Se lasă să se rumenească puțin, iar apoi se golește vinul roșu și se lasă să fiarbă și să se înmoaie ciupercile. Se condimentează cu sare și piper după gust și puțin cimbru. Dacă mai e necesar, se poate adăuga și apă.

2. Mai apoi, se călește, în puțin ulei, ceapa roșie tăiată în jumătate și apoi felii subțiri, iar când s-a înmuiat și s-a caramelizat, se adaugă zahărul brun și se amestecă bine. Se scoate pe o farfurie.

3. Pentru camembert, se bate bine oul, se pune făina într-un bol și panko într-altul și se încinge bine ulei într-o cratiță mai înaltă sau o fripteuză.

4. Se tăvălesc bucățile de camembert prin făină și ou, apoi din nou în făină și ou și la final în panko. După, se pun la prăjit în uleiul încins până se rumenesc pe ambele părți. Se scot pe un șervețel să absoarbă uleiul în exces.

5. Se taie chiflele în 2 și se prăjesc puțin într-o tigaie încinsă (se poate pune puțin unt pentru prăjit), iar apoi chifla de jos se unge cu cremă de brânză, se așează ruccola peste și ciupercile rumenite.

6. Peste ciuperci se așează camembertul pane, deasupra se pune dulceață de afine (am folosit de la Arovit), ceapa caramelizată și câteva bucăți de pecan mărunțite. Se întinde puțină cremă de brânză și peste chifla deaspura și apoi se așează la locul ei, peste burger. Se servește imediat. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Hamburger cu camembert pane