Mousse de brânză de capră cu marmeladă de roșii - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr brânză de capră
130 gr cremă de brânză
80 ml lapte
200 gr smântână pentru frișcă (neîndulcită)
10 gr gelatină
250 gr pulpă de roșii (marmeladă de roșii)
100 gr zahăr (marmeladă de roșii)
1/2 lămâie (marmeladă de roșii)
1/2 linguriță ghimbir ras (marmeladă de roșii)
2 cuișoare (marmeladă de roșii)
busuioc (pentru decor)

Mousse de brânză de capră cu marmeladă de roșii, o rețetă inspirată din Spania, unde am degustat pentru prima dată marmelada de roșii.
Aceasta este aromată cu ghimbir, scorțișoară și cuișoare și se potrivește de minune cu brânza de capră, așa că am transformat-o într-un mousse acrișor și sărat. Este un aparitiv sau un mic dejun foarte ușor, pufos și delicios. Să aveți poftă!

Mousse de brânză de capră cu marmeladă de roșii
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Pentru mousse, se dă în blender brânza de capră cu crema de brânză și laptele și se amestecă bine până rezultă o cremă omogenă.

2. Se hidrateaza gelatina foi într-un castronel cu apă rece și se lasă 5-10 minute la hidratat. Apoi, se storc foile de gelatină și se pun la foc în 40 gr smântână pentru frișcă. Când s-a dizolvat gelatina, se golește amestecul în crema de brânză de capră și se aestecă.

3. Se bate restul de smântână pentru frișcă, iar când devine pufoasă, se incurporează treptat, cu ajutorul unei spatule, în crema de brânză.

4. Se împarte mousseul de brânză în 4 pahare. Pentru un aspect deosebit, dacă așezați paharele ușor înclinate, mousseul să va întări pe diagonala paharului. În timp ce se întărește moussul, se prepară marmelada.

5. Pentru marmelada de roșii, se mărunțește pulpa de roșii cu ajutorul unui blender. Mai apoi, se pune într-o oală și se adaugă zahărul, coaja de lămâie rasă și sucul de lămâie și se pune la foc. Dacă face spumă, se ia spuma cu o strecurătoare. După ce fierbe puțin și ați adunat spuma, se adaugă și lingurița de ghimbir ras, batonul de scorțișoară și cuișoarele. Amestecați des și lăsați marmelada să fiarbă la foc mic, aproximativ 30 de minute. Este gata când se îngroașă și se mai întunecă la culoare.

6. Când s-a răcit, se pune marmelada de roșii în pahare, peste crema de brânză. Se decorează cu puțin busuioc și se servește. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Mousse de brânză de capră cu marmeladă de roșii