Feta prăjită în crustă de susan, cu miere și cimbru - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr feta
2 ouă
40 gr făină
50 gr panko
35 gr susan alb
35 gr susan negru
ulei de măsline pentru prăjit
70 gr miere
coaja de la o portocală rasă
2-3 fire de cimbru
piper proaspăt măcinat
4-5 roșii cherry (salată roșii)
1 cățel de usturoi (salată roșii)
1 fir de cimbru (salată roșii)
1 linguriță ulei de măsline (salată roșii)
sare și piper după gust (salată roșii)
lipii (pentru servit)

Feta prăjită în crustă de susan, cu miere și cimbru, o rețetă simplă, dar atât de delicioasă și plină de arome! Feta e cremoasă și sărată, într-o crustă crocantă de susan aromat, decorată cu miere dulce, aromată cu portocale și cimbru. O încântare pentru papilele gustative și poate fi servită cu fel de fel de bunătăți: salată de roșii cherry, măsline, anghinare, capere, struguri, smochine sau orice altceva vă trece prin cap. Mmm…trebuie să încercați și voi această feta prăjită în crustă de susan, cu miere și cimbru!

Feta prăjită în crustă de susan, cu miere și cimbru
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Avem nevoie de 4 vase dreptunghiulare în care să încapă bucata de brânză feta. Într-unul se pune făina, în al 2lea se pun ouăle și se bat bine, în al 3lea se pune panko, iar în al 4lea se pune susanul alb și negru și se amestecă.

2. Mai apoi, se scurge feta de lichid (am folosit feta grecească de la Prăvălia Noastră) și apoi se tăvălește prin făină. Se dă apoi prin ouăle bătute, până se acoperă toate laturile și apoi se tăvălește prin panko.

3. Din panko, trebuie să ajungă iar în ouăle bătute și apoi în amestecul de susan. Încercați să acoperiți toată suprafața brânzei cu susan. Ca să nu pice susanul când o prindeți cu mâna, recomand să înveliți feta în folie alimentară și să o puneți puțin la congelator (10-15 minute pe ambele părți).

4. Se încinge uleiul și apoi se scoate feta de la congelator și din folia alimentară si se prăjește pe toate părțile. Atenție să nu se ardă susanul.

Mierea:

5. Cât se odihnește feta, se rade coaja de la o portocală și se amestecă cu cimbru și miere (eu am folosit miere de portocal de la Prăvălia Noastră). Se condimentează apoi cu piper proaspăt ras și se amestecă bine.

Salata de roșii:

6. Se prepară și o salată de roșii: se feliază roșiile cherry în jumătăți, se taie mărunt un cățel de usturoi, se amestecă cu uleiul de măsline (am folosit ulei de măsline extravirgin, presat la rece de la Prăvălia Noastră), cimbrul, sarea și piperul și se golește peste roșii.

Servire:

7. Mai apoi, se golește mierea cu cimbru peste feta și se servește cu salata de roșii, cu lipii, măsline, capere, anghnare, struguri, smochine sau orice altceva aceți poftă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Feta prăjită în crustă de susan, cu miere și cimbru