Chec cu pere poșate în Earl Grey - Flavor Tailors

Ingrediente

4 pere (pere poșate)
4 pliculețe de ceai Earl Grey (pere poșate)
80 gr zahăr (pere poșate)
1 linguriță extract de vanilie (pere poșate)
coajă de portocală (pere poșate)
175 gr unt (chec)
150 gr zahăr (chec)
3 ouă (chec)
100 gr migdale măcinate (chec)
140 gr Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii (chec)
1 pliculeț de praf de copt (chec)
4 linguri de cacao (chec)
100 ml lapte (chec)
1 linguriță de extract de vanilie (chec)
50 gr smântână pentru frișcă (frișcă)
1 pliculeț de ceai Earl Grey (frișcă)
1/2 linguriță coajă de portocală rasă (frișcă)
zahăr pudră (servit)

Raftul bunicii m-a provocat să transpun în imagini „gustul bun de acasă” și a rezultat un chec cu pere poșate în Earl Grey, perfect pentru zilele de weekend, când e minunat să bei ceai și să savurezi un desert delicios, alături de cei dragi.

Prin campania „Descoperă gustul bun de acasă”, Raftul bunicii oferă premii de mare ajutor în bucătărie. Trebuie doar să achiziționați produse Raftul bunicii și să înscrieți bonul pe pagina campaniei, să vedeți dacă ați câștigat.

Dacă aveți și un preparat care are „gustul bun de acasă” și încărcați numele rețetei și fotografia lui, până pe 15 martie, pe pagina campaniei, puteți câștiga premiul cel mare. Succes!

Chec cu pere poșate în Earl Grey
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pun 1.5 litri de apă la fiert, iar apoi se adaugă 4 pliculețe de ceai Earl Grey și se lasă 10 minute la infuzat. În acest timp, se curăță perele de coajă, dar li se păstrează codița.

2. Mai apoi, se scot pliculețele de Earl Grey din ceai, se pune oala din nou la fiert și se adaugă zahărul, extractul de vanilie și coaja de portocale.

3. Când începe din nou să fiarbă ceaiul, se adaugă perele și se lasă să fiarbă la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, în funcție de soiul de pere. Verificați perele cu o scobitoare sau un băț de frigărui și dacă acesta trece ușor prin pere, acestea s-au înmuiat. Dacă nu, mai trebuie să le lăsați să fiarbă.

4. Pentru prepararea checului, se amestecă untul moale cu zahărul și apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, și se amestecă bine.

5. Se pune Făina 000 pentru prăjituri Raftul bunicii într-o sită, împreună cu praful de copt și cacaua, și se cern toate în cremă, iar apoi se cern și migdalele măcinate și se amestecă toate.

6. Se completează cu laptele și extractul de vanilie și se amestecă bine, să se omogenizeze crema.

7. Se pune hârtie de copt într-o tavă de chec și apoi se golește crema în tavă și se apasă perete fierte în cremă, dar să rămână puțin spațiu între pere. Mai apoi, se dă checul la cuptor, la 160°C, pentru 40 de minute.

8. Cât stă checul la cuptor, se infuzează frișca: se încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere și apoi se ia de pe foc și se pune un pliculeț de ceai Earl Grey și coajă de portocală rasă în ea. Se lasă la infuzat până înainte de a servi checul.

9. Se scoate plicul de ceai din smântâna pentru friscă și apoi se bate cu un tel sau cu mixerul până rezultă o frișcă pufoasă.

10. Pentru servire, se pudrează felia de chec cu zahăr pudră, se decorează cu o lingură de frișcă infuzată cu Earl Grey, iar apoi se servește cu ceaiul în care au fiert perele.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Raftul bunicii!

Chec cu pere poșate în Earl Grey