Prăjitură cu sos Toffee - Flavor Tailors

Ingrediente

8 curmale (prăjitură)
180 ml apă fierbinte (prăjitură)
1 linguriță bicarbonat de sodiu (prăjitură)
75 gr unt (prăjitură)
2 linguri de melasă (prăjitură)
50 gr zahăr brun (prăjitură)
2 ouă (prăjitură)
1 linguriță extract de vanilie (prăjitură)
155 gr Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii (prăjitură)
1 pliculeț de praf de copt (prăjitură)
un praf de sare (prăjitură)
1 linguriță unt (tapetat)
1 lingură Făină 000 pentru prăjituri Raftul bunicii (tapetat)
115 gr unt (sos Toffee)
180 gr smântână neîndulcită pentru frișcă (sos Toffee)
60 gr zahăr brun (sos Toffee)
2 linguri melasă (sos Toffee)
1 linguriță extract de vanilie (sos Toffee)
înghețată de vanilie (servit)

Pentru că în martie e ziua mamei, Raftul bunicii m-a provocat să vă arăt ce înseamnă „gustul bun de acasă” și a rezultat o prăjitură cu sos Toffee, servită cu înghețată. Prin campania „Descoperă gustul bun de acasă”, Raftul bunicii oferă premii de mare ajutor în bucătărie. Tot ce trebuie să faceți e să achiziționați produse Raftul bunicii și să înscrieți bonul pe pagina campaniei, să vedeți ce ați câștigat.

Mai mult decât atât, dacă vă gândiți la un preparat care are „gustul bun de acasă” și încărcați numele rețetei și fotografia lui, până pe 15 martie, pe pagina campaniei, puteți câștiga premiul cel mare. Vă țin pumnii!

Prăjitură cu sos Toffee
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se taie curmalele în 4-5 bucățele mai mici și se pun într-un bol. Se amestecă apa fierbinte cu bicarbonatul de sodiu și se golește peste curmale, iar apoi se lasă 20 de minute să se înmoaie.

2. Se amestecă untul moale cu zahărul brun și melasa până rezultă o cremă omogenă. Mai apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și se amestecă bine, iar la final se aromează cu extract de vanilie.

3. Se pune Făina 000 pentru prăjituri Raftul bunicii într-o sită, împreună cu praful de copt și sarea, și se cern toate în cremă, iar apoi se amestecă bine.

4. Între timp, se dau curmalele în blender, împreună cu apa în care s-au hidratat, și se mărunțesc, până rezultă o pastă cremoasă. Se golește această pastă de curmale în aluatul prăjiturii și se amestecă bine.

5. Mai apoi, se ung 4 boluri ramekin cu unt și se pune o lingură de făină într-un bol. Acesta se învârte pe toate părțile, astfel încât pereții interiori ai bolului să fie acoperiți cu făină. Făina rămasă se golește în următorul bol și se repetă procesul până când toate bolurile sunt tapetate cu făină.

6. Se golește crema în cele 4 boluri, dar să nu le umpleți cu vârf pentru că vor mai crește și prăjiturile. Se dau bolurile la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 minute.

Sos Toffee:

7. Cât stă prăjitura la cuptor, se prepară sosul Toffee: se pune untul moale într-o cratiță, se golește smântâna pentru frișcă, zahărul brun, melasa și extractul de vanilie și se amestecă bine. Se lasă cam 5-8 minute la foc, cât să se topească zahărul brun și să prindă totul aromă de caramel. Nu vă faceți griji, sosul se va mai îngroșa, pe măsură ce se răcește. Dacă e prea gros, trebuie doar încălzit puțin.

8. Împungeți prăjitura cu o scobitoare să vedeți dacă e coaptă. Dacă scobitoarea e curată, prăjitura e coaptă, dacă încă e cremă pe scobitoare sau bucăți de aluat, înseamnă că mai trebuie să stea puțin la cuptor.

9. Când prăjitura e gata, se scoate din forme și se lasă 15-20 de minute să se răcească. Se pune apoi pe o farfurie și se toarnă sos Toffee peste. Se pune apoi o cupă de înghețată de vanilie și se mai toarnă puțin sos Toffee peste, iar apoi se servește.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Raftul bunicii!

Prăjitură cu sos Toffee