Mac and cheese cu bere neagră și crustă pretzel - Flavor Tailors

Ingrediente

60 gr unt
2 căței de usturoi
35 gr făină
sare și piper boabe, zdrobit grosier
450 ml lapte
200 ml bere neagră
60 ml smântână pentru gătit
350 gr cheddar
250 gr gouda
100 gr mozzarella
30 gr panko
30 gr parmezan
30 gr pretzels
1/4 linguriță boia afumată
3 linguri de ulei de măsline
500 gr paste (spirale, fusili)

Mac and cheese cu bere neagră și sos cremos de brânze, acoperite de o crustă crocantă de panko, parmezan și pretzel, toate răsfățate cu boia afumată. Mmm…a fost delicios, altceva! Berea neagră le-a dat o aromă deosebtă, iar crusta a fost divină! Să aveți poftă că la noi s-au dus repede.

Mac and cheese cu bere neagră și crustă pretzel

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune apă la fiert și se adaugă sare și o linguriță de ulei de măsine. Când începe să fiarbă, se adaugă pastele (am folosit fusili de la Băneasa) și se lasă să fiarbă cu 3 minute mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj. Se strecoară apoi pastele și se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline.

2. Între timp, se topește untul și prăjesc cățeii de usturoi tocați mărunt. Se adaugă făina și se amestecă timp de 1 minut, iar apoi se golește laptele, berea și smântâna de gătit. Se amestecă cu ajutorul unui tel până se reduc cocoloașele.

3. Mai apoi, se condimentează cu sare și piper și se adaugă brânzele rase și se amestecă bine, până se topesc brânzele și rezultă o cremă elastică.

4. În acest sos de brânză se golesc apoi pastele fierte și se amestecă bine. Se unge o tavă cu ulei și se golesc pastele cu crema de brâznă în tavă.

5. Pentru crustă, se amestecă panko (am folosit pesmet crocant panko de la Băneasa) cu parmezan și pretzel mărunțiți, iar apoi se condimentează cu boia afumată. Se golește amestecul peste paste, iar peste el se golește untul topit și apoi se dă tava la cuptor, la 190 °C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Mac and cheese cu bere neagră și crustă pretzel