Focaccia cu merișoare și rozmarin - Flavor Tailors

Ingrediente

275 gr făină
1 linguriță de sare grunjoasă
un pliculeț de drojdie
235 ml apă călduță
200 gr merișoare
1 lingură de unt
2 lingurițe de ulei de măsline
o crenguță de rozmarin
sare grunjoasă
3 linguri de ulei de măsline

Focaccia cu merișoare și rozmarin, o combinațe surprizătoare. Total atipic pentru focaccia, mixul de merișoare acrișoare cu rozmarin parfumat îi dă o aromă deosebită pâinii alintate cu ulei de măsline extravirgin. Mmm…nu a văzut a doua zi!

Și pentru că am folosit făina lor, vă vă povestesc și despre campania „Poftă de primăvară, poftă de Premii!” de la Raftul bunicii. Cumpărând un produs Raftul bunicii în perioada 15.03.-15.05.2022 și înscriind bonul pe site, puteți câștiga o mașină de făcut pâine sau o cutie cu produse Raftul Bunicii, ca să pregătiți cele mai delicioase bunătăți.

Focaccia cu merișoare și rozmarin

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Într-un bol se amestecă Făina Standard 650 Raftul bunicii cu sarea și drojdia și apoi se adaugă apa călduță. Se frământă aluatul până devine omogen și se pune într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Pentru o textură deosebită, se lasă să se odihnească la frigider peste noapte.

2. Mai apoi, se unge un bol cu ulei de măsline și se pune aluatul în bol și se lasă într-un loc călduros până își dublează volumul.

3. Se unge o tavă cu puțin unt, se acoperă cu hârtie de copt peste care se golesc 2 lingurițe de ulei de măsline. Se golește aluatul în tavă și se întinde cu mâna, masându-l ușor, până acoperă toată suprafața tăvii. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă 15-20 de minute să crească.

4. Cu ajutorul degetelor, se apasă aluatul ușor și în fiecare adâncitură se pune câte o bobiță de merișor.

5. Mai apoi, se presară 3 linguri de ulei de măsline (am folosit ulei de măsline extravirgin Elasion de la Prăvălia Nostră), frunze de rozmarin și sare grunjoasă și se mai lasă 10-15 minute să crească.

6. La final, se dă focaccia la cuptor, la 230 °C, pentru aproximativ 25 de minute, până devine aurie. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Focaccia cu merișoare și rozmarin