Quiche spaniol cu chorizo - Flavor Tailors

Ingrediente

275 gr făină
120 gr unt
piper după gust
1/4 linguriță boia
1 vârf de linguriță de chimion
1 lingură de ulei de măsline
250 gr chorizo
3 ouă
125 gr smântână de gătit
125 gr smântână
150 gr brânză manchgo
1/4 linguriță boia afumată
sare și piper

Quiche spaniol cu chorizo și manchgo, super cremos și delicios, perfect la mic dejun, brunch sau chiar cină. Se vede că îmi este dor de Spania pentru că am început să încropesc rețete cu ingrediente spaniole. P.S. Dacă vă întrebați unde găsiți brânză manchego, la săptămâna spaniolă la Lidl, dar probabil că și la magazine de specialitate (spaniole sau cu brânzeturi). Bineînțeles, dacă nu găsiți, puteți să o înlocuiți cu Emmentaler sau Gouda. Vă recomand acest quiche spaniol simplu, e foarte gustos și bogat, deci atenție câte felii din el savurați. Să aveți poftă!

Quiche spaniol cu chorizo și manchgo

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Chorizo se taie felii și se călește în puțin ulei până se rumenește. Se scoate pe un șervețel și se lasă deoparte. Atenție, nu arunca uleiul în care s-a prăjit, îl vei folosi la aluat.

2. Într-un bol, se mestecă făina, sarea, boiaua afumată, untul și uleiul în care s-a prăjit chorizo și se adaugă apă treptat (în jur de 4 linguri), iar apoi se frământă până devine omogen.

3. Mai apoi, se lasă aluatul să se odihnească la frigider și după minim 30 de minute, se întinde în formă rotundă și se pune într-o tavă de tartă. Se pune hârtie de copt peste el și deasupra se adaugă boabe de orez sau fasole ca să nu lase aluatul să crească. Se dă aluatul la cuptor, la 190 °C pentru 15 minute, iar apoi se ia hârtia de copt cu fasolea și se mai coace încă 10 minute.

4. Ouăle se amestecă cu smântâna de gătit și smântâna normală și se condimentează cu sare, piper, chimion și boia afumată, iar apoi se adaugă brânza manchego rasă și feliile de chorizo prăjit.

5. În final, se golește amestecul în tavă și se dă la cuptor, la 190 °C, pentru 25-30 de minute. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Quiche spaniol cu chorizo și manchgo