Leche frito în ciocolată - Flavor Tailors

Ingrediente

1L lapte
100 gr făină
55 gr amidon de porumb
120 gr zahăr
2 lingurițe scorțișoară
Coaja de la o portocală
Coaja de la o lămâie mică
1/2 baton vanilie
75 gr făină (pentru prăjit)
75 gr panko (pentru prăjit)
2 ouă (pentru prăjit)
Ulei (pentru prăjit)
250 gr smântână pentru frișcă
175 gr ciocolată neagră
1 linguriță scorțișoară (sos)
1/4 linguriță pipper cayenne (sos)
1 linguriță esență de vanilie (sos)
1 praf de sare (sos)
1-2 linguri fulgi de migdale (decor)
zmeură (decor)

Leche frito în ciocolată, un desert spaniol ușor reinventat datorită sosului de ciocolată, dar oricum super gustos. Leche frito se traduce ca lapte prăjit, dar este de fapt o budincă de lapte întărită ca să se poată prăji ca un pane, pentru a fi crocantă la exterior și cremoasă și fină în interior. Se poate servi cu fulgi de migdale și zmeură proaspătă sau alte fructe, după bunul plac. Poftă bună! Sunt sigură că o să vă cucerească și pe voi acest leche frito în ciocolată!

Leche frito în ciocolată
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Într-un bol, se amestecă făina cu amidonul de porumb și un pahar de lapte, până devine omogen.

2. Restul de lapte se încălzește și se îndulcește cu zahăr, scorțișoară, coajă de lămâie, coajă de portocală și jumătate de baton de vanilie.

3. După ce fierbe aproximativ 5 minute și se aromează laptele, se scot cojile de citrice și batonul de vanilie, cu ajutorul unei spumiere.

4. Apoi, se reduce focul și se amestecă în lapte cu un tel în formă de pară, în timp ce se golește amestecul de făină și amidon.

5. După ce fierbe câteva minute și se îngroașă tot amestecul, se golește budinca de lapte într-o tavă dreptunghiulară îmbrăcată în folie alimentară.

6. Trebuie acoperită și deasupra cu folie alimentară, iar apoi se bagă câteva ore la frigider să se întărească. După, se scoate din tavă pe un platou sau un fund de lemn și se taie în pătrate de 6-8 cm.

7. Pentru prăjit e nevoie de 3 boluri: unul în care se pune făină, unul cu panko și unul cu ouăle bătute. Se trece fiecare pătrățel de budincă de lapte prin făină, ou și panko și apoi se prăjește în ulei ca să devină crocant la exterior.

8. Pentru sos, se încălzește smântâna pentru frișcă și când e aproape de punctul de fierbere, se ia de pe foc și se golește peste ciocolata neagră. Se lasă 2 minute și apoi se adaugă scorțișoara, vanilia, pipperul cayenne și praful de sare și se amestecă bine să se topească ciocolata.

9. Pentru servit, se așează 1-2 pătrate de leche frito pe o farfurie, se toarnă sos de ciocolată după bunul plac și se presară câțiva fulgi de migdale și zmeură proaspătă deasupra. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Leche frito în ciocolată