Hamburger cu creier pane - Flavor Tailors

Ingrediente

4-6 bucăți de creier
2 chifle de hamburger
50 gr cremă de brânză
castraveți acrii
1 ceapă roșie mare
1 lingură de zahăr brun
cimbru
3 ouă
3 felii de cheddar
50 gr făină
50 gr pesmet

Hamburger cu creier pane, o reinterpretare a hamburgerului clasic cu ceva mai sofisticat. Creierul nu e ceva tolerat de toată lumea, dar e considerat o delicatese, iar mie îmi provoacă nostalgie după copilărie. Când era mică, abia așteptam tăierea porcului să mănânc carne fiartă (pe care o folosea bunicul să prepare tobă) și creier de porc, fie pane, fie cu ceapă călită și ou. Acest hamburger este un deliciu și conține castraveți în oțet, ceapă caramelizată, cheddar și ou ochi! Miaaam!

Hamburger cu creier pane

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se spală foarte bine bucățile de creier de porc și apoi se tăvălesc prin făină. Mai apoi, se bate bine un ou și se dă creierul prin ou și apoi prin pesmet și se prăjește pe ambele părți până se rumenește. După, se lasă pe un șervețel absorbant să se scurbă de ulei.

2. Se curăță ceapa, se taie în două și apoi se feliază subțire. Se călesc feliile de ceapă până se rumenesc bine, iar apoi se adaugă cimbru și zahăr brun și se mai amestecă bine un minut și se ia ceapa de pe foc.

3. Între timp, se feliază chflele pe jumătate și se prăjesc în puțin unt. Când s-au rumenit, se ung cu cremă de brânză (atât partea de jos, cât și cea de sus).

4. Mai apoi, peste crema de brânză se așează castraveții acrii (am folosit de la Alex Star), creierul pane și ceapa caramelizată.

5. Se fac două ouă ochi și se așează câte unul în fiecare hamburger, peste ceapa caramelizată. Deasupra se pune o felie de cheddar și cealaltă jumătate de chiflă și se servește cald. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Hamburger cu creier pane