Biscuiți cu fistic și merișoare, umpluți cu gem - Flavor Tailors

Ingrediente

300 gr făină
170 gr unt
70 gr zahăr pudră
55 gr fistic
45 gr merișoare
un praf de sare
1 linguriță de coaja de portocală rasă
200 gr gem de zmeură

Vă invit la o porție de biscuiți cu fistic și merișoare, umpluți cu gem de zmeură! Deși se fac foarte simplu, aluatul este delicios, parfumat cu fistic crocant, merișoare acrișoare și coajă de portocală, iar gemul de zmeură întregește toate aromele. Un adevărat spectacol!

Biscuiți cu fistic și merișoare, umpluți cu gem

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina (am folosit făină pentru prăjituri de la Raftul Bunicii) cu sarea, untul și zahărul pudră. Se pot adăuga câteva lingurițe de apă dacă aluatul e prea uscat.

2. Se dau în tocător fisticul și merișoarele (am folosit de la Prăvălia Noastră), până devin bucăți mai mici. Mai apoi, se adaugă în aluat, împreună cu coaja de portocală, se frământă bine și se învelește în folie alimentară și se lasă 1 oră la frigider să se întărească.

3. Pentru prepararea biscuiților, se întinde aluatul cu un sucitor până are grosimea cam 6-7 mm și apoi se taie cu formele de prăjituri. Atenție să fie o formă rotundă mare și o formă mai mică pentru interior. În final trebuie să fie forme rotunzi întregi (baza) și forme rotunzi cu gaură în mijloc, pentru a se vedea gemul când vor fi umplute.

4. Formele de biscuiți se așează într-o tavă cu hârtie de copt, cu suficient spațiu între ele și apoi se dau la cuptor, la 180°C pentru 10 minute, cât să prindă o culoare aurie.

5. După ce se scoat de la cuptor, se lasă să se răcească și se folosește gem de zmeură pentru a umple biscuiții. După cum am mai menționat, se unge cu gem un biscuițe rotund întreg și apoi se acoperă cu un biscuite cu gaură în mijloc. Se lasă puțin să se mai înmoaie de la gem și se servesc cu poftă.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Biscuiți cu fistic și merișoare, umpluți cu gem