Galette cu rădăcinoase și brânză - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr făină
puțină sare
2 linguri de zahăr
170 gr unt
70 ml apă sau cât cere aluatul
200 gr cremă de brânză
150 gr brânză de capră
80 ml ulei de măsline extravirgin Costa d’Oro
frunze de rozmarin
sare și piper după gust
un vârf de linguriță de boia afumată
1 sfeclă roșie
2 cartofi dulci
1 păstârnac gros
2 cartofi mov
un gălbenuș

Galette cu rădăcinoase și cremă de brânză pentru un brunch delicios sau o cină ușoară. Pentru un aspect deosebit, recomand să folosiți rădăcinoare cât mai colorate, precum sfeclă roșie, cartofi dulci, păstârnac, cartofi mov, dar puteți adăuga și altele dacă aveți la îndemână. Atenție totuși cât o lăsați la cuptor, pentru că dacă ați tăiat rădăcinoasele prea subțire, acestea pot deveni chipsuri. Nu că ar fi un lucru rău, chiar s-ar putea să vă placă mai mult. Să aveți poftă!

Galette cu rădăcinoase și brânză

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Pentru prepararea aluatului, se cerne făina și se amestecă cu zahărul și sarea. Mai apoi, se rade untul pe răzătoare (recomand să băgați puțin untul la congelator înainte de a-l rade, pentru că altfel se va topi spre final și va rămâne lipit de răzătoare). Se amestecă apoi ingredientele până seamănă cu niște firmituri și apoi se adaugă apa și se frământă aluatul să devină omogen. Se formează o bilă și se pune aluatul într-un bol, acoperit cu folie alimentară și se va lăsa la frigider minim 1 oră.

2. Între timp, se preparăpasta de brânză șise amestecă crema de brânză cu brânza de capră rasă, iar apoi se condimentează cu sare, piper, boia afumată și frunze de rozmarin.

3. Pentru ornarea tartei, se curăță rădăcinoasele și se taie felii subțiri. Cartofii dulci, cartofii mov și păstârnacul se pun într-un bol separat, iar sfecla roșie într-altul, deoarece va păta celelalte rădăcinoase.

4. Mai apoi, se amestecă uleiul de măsline extravirgin Costa d’Oro cu sare, piper și rozmarin, se golește peste rădăcinoase și se masează bine, să fie toate acoperite cu ulei.

5. Pentru asamblare, se presară o suprafață cu făină și se întinde aluatul în formă rotundă. Nu trebuie să fie perfect rotundă și nici marginile uniforme, în final gustul contează.

6. Se întinde pasta de brânză peste aluat, dar se lasă o margine de grosimea a 3 degete. Peste crema de brânză se așează feliile de rădăcinoase una câte una și alternativ ca să se intercaleze din punct de vedere al culorilor. La final va trebui să arate ca solzii de pește.

7. Odată ce s-a acoperit crema de brânză cu rădăcinoase, se acoperă legumele cu aluatul de pe margine și se pensulează aluatul cu gălbenușul bătut. La final, se dă tarta la cuptor, la 200 ℃ pentru aproximativ 70 de minute. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Galette cu rădăcinoase și brânză