Coroniță cu camembert - Flavor Tailors

Ingrediente

4 ouă (aluat)
25ml lapte călduț (aluat)
20gr drojdie proaspătă (aluat)
400gr Făină 000 pentru cozonac Raftul bunicii
30gr zahăr (aluat)
un praf de sare (aluat)
1/4 linguriță scorțișoară (aluat)
1/4 linguriță nucșoară (aluat)
200gr unt (aluat)
40gr unt (umplutură)
4-5 fire de chives (umplutură)
2-3 fire de cimbru (umplutură)
1 crenguță rozmarin (umplutură)
1/2 linguriță pudră de usturoi (umplutură)
4-5 linguri merișoare (umplutură)
2 linguri zahăr (umplutură)
1/4 pară (umplutură)
20gr nucă (umplutură)
1 ou pentru pensulat aluatul
125g – 250g camembert

Coroniță cu camembert, din biluțe de aluat, cu umplutură surpriză: unt cremos cu ierburi aromate și usturoi, merișoare dulci-acrișoare trase prin zahăr și un mix de pere parfumate cu nuci crocante. O adevărată explozie de arome și surprize pentru papilele gustative. O combinație perfectă între crocant și cremos, dulce și sărat, care transformă fiecare mușcătură într-o aventură gastronomică de neuitat.

Coroniță cu camembert
Mod de preparare aluat:

1. Se sparg ouăle într-un vas și se bat bine, iar apoi se adaugă laptele cald și drojdia și se lasă 5-10 minute să se activeze drojdia.

2. Mai apoi, într-un bol mare, se amestecă făina 000 pentru cozonac Raftul bunicii cu zahărul, sarea, scorțișoara și nucșoara.

3. Se incorporează apoi amestecul de lapte, ouă și drojdie și se frământă bine să rezulte un aluat omogen.

4. Se adaugă apoi untul moale și se mai frământă o tură, iar apoi se acoperă aluatul și se lasă să dospească la frigider, peste noapte.

Mod de preparare umplutură:

5. A2a zi, se amestecă untul moale cu chivesul și rozmarinul tocat, frunzele de cimbru și pudra de usturoi.

6. Într-un alt bol, se pune zahărul și se golesc merișoarele proaspăt spălate și se agită bolul ca merișoarele să se tăvălească în zahăr și să se umple de zahăr.

7. Se taie și para cubulețe și nuca mărunt și se amestecă și cele două.

Asamblare:

8. Se scoate aluatul de la frigider, se presară făină pe blatul de lucru și se frământă aluatul o tură, iar apoi se rulează în formă de sul și se taie în 5 bucăți egale.

9. Mai apoi, fiecare bucată se taie la rândul ei în 5 și se formează biluțe. Trebuie să rezulte 25 de biluțe.

10. Se ia fiecare biluță și se aplatizează și fiecare se umple cu una dintre cele 3 umpluturi, după care se rulează între palme să rezulte o sferă.

11. Se scoate camembertul din suportul său și se bagă din nou la frigider, iar suportul se pune în mijlocul unei hârtii de copt, într-o tavă. De jur împrejurul său se așează 10 biluțe și apoi în sfera exterioară se așează cele 15 biluțe rămase. Indicat ar fi să rămână puțin spațiu între biluțe, dar depinde cum vă permite spațiul.

12. Se acoperă coronița și se mai lasă 20-25 de minute să crească, după care se ung biluțele cu un ou bătut și se dau la cuptor, la 180°C, pentru 15-20 minute.

13. Se scoate camembertul din folia protectoare și se înfig crenguțe de rozmarin în el, pentru aromă, după care se pune în mijlocul coroniței și se mai lasă cam 10 minute la cuptor.

14. Se servește cald și se taie crusta de deasupra camembertului, pentru a avea acces ușor la camembert. Se poate decora cu merișoare și crenguțe de rozmarin, pentru un aspect mai festiv.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Raftul bunicii!

Coroniță cu camembert