Snickers cheesecake - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr biscuiți (blat)
40 gr cacao (blat)
2 linguri melasă (blat)
125 gr unt (blat)
un praf de sare (blat)
200 gr dulce de leche (cremă cu arahide)
60 gr smântână pentru frișcă (cremă cu arahide)
125 gr arahide prăjite și sărate (cremă cu arahide)
250 gr cremă de brânză (cremă)
150 gr unt de arahide (cremă)
150 gr dulce de leche (cremă)
1 linguriță esență de vanilie (cremă)
225 gr smântână pentru frișcă (cremă)
5 gr sare (cremă)
200 gr ciocolată
200 gr smântână pentru frișcă
25 gr arahide decor

Snickers cheesecake, un desert de neuitat cu un blat crocant de biscuiți, acoperit cu un strat de dulche de leche cu bucați de arahide coapte și sărate. Deliciul continuă cu o cremă pufoasă și cu aromă intensă de la dulce de leche, îmbogățită cu textura inconfundabilă a arahidelor din untul de arahide. Pentru culmea extazului, acoperim totul cu o glazură generoasă de ciocolată, oferind acea notă finală perfectă. Un răsfăț pentru simțuri, un deliciu Snickers reinventat, gata să cucerească orice pasionat de deserturi!

Snickers Cheesecake
Mod de preparare blat:

1. Se fărmițează biscuiții și apoi se adaugă cacao, melasa, un praf de sare și untul moale și se amestecă bine.

2. Se întinde amestecul într-o tavă rotundă și se apasă bine, atât pe fundul tăvii, cât și pe margini, după care se coace la cuptorul încins la 170°C pentru 10 minute.

Mod de preparare cremă cu arahide:

3. Se amestecă smântâna pentru frișcă cu dulce de leche și se bat bine cu mixerul să rezulte o cremă pufoasă, iar apoi se incorporează arahidele. După ce se răcește blatul, se golește crema peste blat și se întinde uniform.

Mod de preparare cremă cheesecake:

4. Se amestecă, cu ajutorul unui mixer, crema de brânză cu dulce de leche și untul de arahide, iar apoi se adaugă esența de vanilie și sarea.

5, Se bate smântâna pentru frișcă într-un bol separat, iar când devine pofoasă, se incorporează treptat frișca în cremă și se amestecă cu o spatulă, de la interior spre exterior. Mai apoi, se golește crema în tavă, peste crema de arahide și se lasă cheesecake-ul câteva ore la frigider.

Ganache de ciocolată:

6. Se golește ciocolata într-un bol metalic sau ceramic și se toarnă smântâna pentru frișcă peste ea. Mai apoi, se pune bolul deasupra unei cratițe în care fierbe apă și se amestecă până se topește ciocolata.

7. Se golește ciocolata peste tort și apoi se toacă arahidele grosier și se decorează cu ele tortul, pe margine. Mai apoi, se mai lasă la frigider să se întărească ciocolata, după care se poate servi. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Snickers Cheesecake