Chec de Crăciun - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr făină (blat fistic)
50 gr fistic (blat fistic)
1 praf de copt (blat fistic)
un praf de sare (blat fistic)
50 ml lapte (blat fistic)
40 ml lichior de fistic (blat fistic)
1 linguriță esență de fistic (blat fistic)
65 gr unt (blat fistic)
90 gr zahăr pudră (blat fistic)
2 ouă (blat fistic)
20 gr colorant alimentar verde (blat fistic)
300 gr făină (blat portocale)
1 praf de copt (blat portocale)
un praf de sare (blat portocale)
180 ml lapte (blat portocale)
2 portocale (blat portocale)
1 linguriță extract de portocale (blat portocale)
130 gr unt (blat portocale)
150 gr zahăr pudră (blat portocale)
4 ouă (blat portocale)

Chec de Crăciun, presărat cu magie festivă! Imaginează-ți un chec moale, cu blat cu aromă de portocale, care înconjoară un brad din blat verde, cu aromă de fistic, creând astfel un tablou culinar ce te duce cu gândul la sărbători. Această rețetă nu este doar delicioasă, ci și spectaculoasă, perfectă pentru a-ți impresiona musafirii sau familia.

Chec de Crăciun
Mod de preparare cremă fistic:

1. Se amestecă făina cu fisticul, praful de copt și sarea într-un bol.

2. Se bate untul bine și când e cremos, se adaugă zahărul (folosiți pudră pentru că se topește mai ușor) și se amestecă bine să se topească zahărul. Mai apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și se amestecă.

3. Se incorporează amestecul de făină în crema de unt și apoi se adaugă laptele, lichiorul de fistic și esența de fistic. Se amestecă bine, iar când crema este omogenă, se adaugă colorantul alimentar verde și se incorporează.

4. Se întinde crema într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la 180°C pentru 15-20 minute.

Mod de preparare cremă portocale:

5. Se amestecă făina cu, praful de copt și sarea într-un bol, iar apoi se rade coaja de la cele 2 portocale.

6. Se bate untul bine și când e cremos, se adaugă zahărul (folosiți pudră pentru că se topește mai ușor) și se amestecă bine să se topească zahărul. Mai apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și se amestecă.

7. Se incorporează amestecul de făină în crema de unt și apoi se adaugă laptele, sucul de la cele 2 portocale și extractul de portocale și se amestecă bine.

Asamblare:

8. După ce s-a scos blatul de fistic de la cuptor, se taie cât mai mulți brazi cu ajutorul unei forme de brad de tăiat prăjituri.

9. Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se pun câteva linguri de cremă de portocale și se întinde uniform, iar apoi se așează brăduții în picioare, unul în fața celuilalt. Când s-a umplut tava cu brăduți, se golește toată crema de portocale și se dă checul la cuptor, la 180°C pentru 40-50 min și apoi se servește rece.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi!

Chec de Crăciun