Budincă de paste cu ciocolată, nucă și rom - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr mascarpone
100 gr zahăr pudră
2 ouă
50 gr cacao
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță Rom
1 linguriță coajă de lămâie rasă
75 gr ciocolată neagră
50 ml lapte
175 gr nucă / nuci pecan
300gr Bucle Paste pentru desert Monte Banato
20 gr unt
30 gr migdale măcinate sau nucă / nuci pecan măcinate
50 gr fulgi de migdale

Budincă de paste cu ciocolată, nucă și rom – o reinterpretare delicioasă a cozonacului, sub formă de budincă de paste. Încântător de decadentă și ușor de pregătit, acest desert atrage cu straturile sale de paste îmbibate într-un amestec bogat de ciocolată topită și esență de rom. Crocantul nucilor adaugă o textură surprinzătoare, echilibrând gusturile. O rețetă care îți încântă simțurile și te invită la o experiență culinară de neuitat!

Budincă de paste cu ciocolată, nucă și rom

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă mascarpone cu 50 gr zahăr pudră și 2 gălbenușuri de ou.

2. Se cerne deasupra cacao și apoi se aromează cu scorțișoară, coajă de lămâie rasă și rom și se amestecă bine să rezulte o cremă omogenă.

3. Se bat albușurile spumă, iar apoi se adaugă 50 de grame de zahăr pudră și se mai bate bine compoziția să rezulte o bezea pufoasă.

4. Se pune puțină apă la fiert și se așează un bol metalic / ceramic peste oală pentru a topi ciocolata prin procesul bain marie. Se golește ciocolata și laptele în bol și se amestecă în bol, pe aburi, până se topește.

5. Se ia ciocolata de pe foc și se lasă câteva minute să se răcească, apoi se golește peste crema de mascarpone și se amestecă bine.

6. Mai apoi, se incorporează 1/4 din bezea în crema de ciocolată și se amestecă încet, cu o spatulă, de la exterior spre interior. Se repetă procesul până s-a incorporat toată bezeaua, dar grijă să nu amestecați prea mult, să nu se taie crema.

7. Se coc apoi nucile pentru câteva minute într-o tigaie sau la cuptor și apoi se mărunțesc și se adaugă în crema de ciocolată și se amestecă încet, de la exterior spre interior.

8. Se pun Buclele de la Monte Banato la fiert în apă cu puțină sare, iar după 5 minute se strecoară și se golesc și incorporează și ele în crema de ciocolată.

9. Se unge o tavă cu unt, iar apoi se presară migdale măcinate și se mișcă tava pe toate părțile să se lipească migdalele măcinate pe fundul și pereții tăvii.

10. Mai apoi, se golește în tavă crema de ciocolată cu pastele, se nivelează și apoi se presară fulgi de migdale deasupra.

11. Se dă budinca la cuptor, la 180°C, pentru 25-30 de minute, cât să prindă migdalele o crustă aurie și apoi se servește caldă sau rece. Oricum e super gustoasă!

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Monte Banato!

Budincă de paste cu ciocolată, nucă și rom