Chec cu ciocolată, scorțișoară și vin - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr unt
250 gr zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
5 ouă
1 pliculeț praf de copt
230 gr făină
125 ml vin roșu
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță extract de vanilie
150 gr ciocolată
30 gr unt (glazură)
50 gr ciocolată (glazură)
30 gr fulgi de migdale sau bucățele de migdale (decor)

Chec cu ciocolată, scorțișoară și vin, perfect pentru vremea rece. Aroma îmbietoare a vinului roșu se îmbină perfect cu dulceața ciocolatei și parfumul îmbietor de scorțișoară. Decorat cu o glazură de ciocolată și migdale crocante, acest chec este delicios. Descoperă plăcerea fiecărei felii și transformă momentele tale într-o experiență culinară de neuitat!

Chec cu ciocolată, scorțișoară și vin
Mod de preparare:

1. Se bat bine 200 de grame de unt cu mixerul până devine pufos și apoi adăugă zahărul, zahărul vanilat și ouăle, rând pe rând.

2. Când sunt bine amestecate, se cerne în compoziție praful de copt, scorțișoara și făina și se adaugă vinul roșu, extractul de vanilie, iar apoi se amestecă bine.

3. Mai apoi, se daugă 150 de grame de ciocolată 🍫 tăiată cubulețe mărunt și se amestecă bine, iar apoi se toarnă compoziția în 2 tăvi de chec și se dă la cuptor, la 180 °C pentru 30-40 de minute.

4. Când checul este copt (se verifică cu o scobitoare), se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, iar apoi prepară o glazură delicioasă de ciocolată.

5. Pentru glazură, se topesc 30 de grame de unt cu 50 de grame de ciocolată prin procesul bain-marie (se pun ingredientele într-un bol de inox sau ceramică, deasupra unei oale cu apă care fierbe), iar când ciocolata s-a topit, se îmbracă checul în glazura cremoasă rezultată.

6. La final, se decorează checul cu fulgi sau bucățele de migdale și se taie repede o felie! Ciocolata și parfumul de scorțișoară o să vă cucerească pe loc!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

 

Chec cu ciocolată, scorțișoară și vin