Budincă exotică în straturi, cu mango și cocos - Flavor Tailors

Ingrediente

100 gr orez cu bob rotund
400 ml lapte
50 gr zahăr
80 gr tapioca
350 ml lapte de cocos
50 gr zahăr
40 gr chia
40 ml apă
40 ml sirop de zmeură
2 mango bine copți
20 gr fulgi de cocos crocanți
Inspirată de la restaurantul In Thyme, budinca este o călătorie exotică printre palmieri înalți, plini cu nuci de cocos delicioase. Straturile de orez pufos, semințele de chia crocante și perluțele de tapioca sunt accentuate de aroma subtilă de cocos și parfumul intens de mango bine copt. Mmm...un adevărat răsfăț!

Instrucțiuni de preparare

1.Lasă orezul la hidratat timp de 30 de minute în apă, după care pune-l la fiert în lapte, adaugă zahărul și lasă la fiert până se înmoaie bobul de orez. Ia-l de pe foc, iar când se răcește adaugă coajă de portocală rasă.
2.Spală bine bobițele de tapioca într-o strecurătoare și apoi pune-le la fiert în laptele de cocos. Adaugă zahărul și lasă să fiarbă până când bobițele de tapioca devin transparente.
3.Hidratează, pentru aproximativ 15 minute, semințele de chia în apa amestecată cu siropul de zmeură,, cât să absoarbă lichidul și să devină pufoase.
4.Asamblează budinca strat cu strat. Primul strat este cel de orez, după care adaugă cubulețe de mango, un strat de chia, din nou cubulețe de mango, apoi tapioca și fulgi de cocos crocanți.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Budincă de orez cu tapioca, chia și mango

Budincă de orez cu tapioca, chia și mango

Leave a Reply

Your email address will not be published.