Budincă de paste cu mere și scorțișoară - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr paste (spirale)
200 gr brânză de vaci
150 gr zahăr
4 ouă
1 linguriță extract de vanilie
450 ml lapte
2 mere
5 semințe de cardamom
2 lingurițe de scorțișoară
50 gr merișoare sau cireșe deshidratate
75 gr fulgi de porumb
3 linguri de unt
1 linguriță zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară
4 linguri de zahăr brun
40 de mililitri smântână pentru frișcă

Nu știu voi cum obișnuiți să mâncați pastele, dar budinca asta de paste cu mere și scorțișoară e la un alt nivel. Interiorul e moale și cremos, parfumat intens cu scorțișoară și cardamom, iar deasupra are o crustă crocantă din fulgi de porumb, decorată cu un sos de caramel. Mmm…mere, scorțișoară, caramel…nimic nu descrie gustul toamnei mai bine! Să aveți poftă!

Budincă de paste cu mere și scorțișoară

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă brânza cu zahărul și ouăle, iar apoi se adaugă extractul de vanilie (am folosit de la Cloud Nine Factory) și laptele.

2. Se curăță apoi merele de coajă, se rad și se amestecă cu scorțișoară și cardamom și se golesc și ele în amestecul de brânză.

3. Mai apoi, se pun pastele (am folosit spirale de la Arnos) în apă cu puțin ulei și sare. Se fierb jumătate din timpul notat pe ambalaj și apoi se strecoară și se adaugă în crema de brânză împreună cu vișinele sau merișoarele deshidratate (am folosit de la Prăvălia noastră).

4. Pentru crusta crocantă, se amestecă fulgii de porumb cu zahărul brun, scorțișoara și untul topit. Mai apoi, se pun pastele într-o tavă rezistentă la cuptor și se golește peste ele amestecul de fulgi de porumb. Se nivelează uniform și se dă tava la cuptor, la 200 °C, pentru 60-70 de minute.

5. Se servește cald sau rece și pentru un plus de aromă, se poate decora cu un sos de caramel. Pentru prepararea lui se pun la foc, într-o cratiță, 4 linguri de zahăr brun și se amestecă până se topește tot zahărul și se caramelizează. Se toarnă, cu atenție, smântâna lichidă în sosul de caramel și după un minut se ia oala de pe foc. Strecoară sosul de caramel și apoi se golește peste budinca de paste. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Budincă de paste cu mere și scorțișoară