Budincă indiană cu fidea - Flavor Tailors

Ingrediente

1.2 litri lapte
150 gr fidea
75 gr zahăr (de cocos)
5 semințe de cardamom
puțin șofran
2 linguri de unt
2 linguri de caju
2 linguri de fistic
1-2 linguri merișoare / vișine deschidratate

Budinca indiană cu fidea e un fel de budincă mai sofisticată a copilăriei mele. De fiecare dată când făcea bunica tăiței, bunicul îi fierbea în lapte și îi servea cu zahăr. Pentru un plus de aromă, rețeta aceasta are și puțin cardamom, puțin șofran, caju și fistic prăjit și merișoare sau vișine deshidratate. E cremoasă și foarte aromată, un deliciu! Să aveți poftă!

Budincă indiană cu fidea

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune laptele la fiert, la foc mic și se amestecă să nu se prindă. Se lasă să fiarbă până își reduce la 1/3 din volum.

2. În paralel, se topește untul într-o tigaie și când e fierbinte, se golește fisticul și caju-ul și se lasă să se rumenească puțin. P.S. Nu uita să mai amesteci și în laptele de pe foc.

3. Mai apoi, se scoate fiscicul și nucile de caju pe o farfurie și în untul rămas se călește fideaua (am folosit fidea de la Arnos). Se rupe în bucăți mai mici și se lasă pe foc până prinde o nuanță mai maronie.

4. Se golește fideaua în lapte, se adaugă zahărul, cardamomul, șofranul și merișoarele și se lasă să fiarbă până se înmoaie fideaua.

5. Se servește cald cu caju și fistic. Pentru un plus de aromă, se pot adăuga și mandarine din conservă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Budincă indiană cu fidea