Biscuiți cu brânză și dulceață de ardei iuți - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr cheddar
50 gr parmezan
120 gr făină
80 gr unt
câteva lingurițe de dulceață de ardei iuți

Oare cum vă sună o porție de biscuiți cu brânze și dulceață de ardei iuți? Da chiar asa, cine-a spus că biscuiții trebuie să fie cu gem de fructe?! Vă spun eu, acești biscuiți sunt divini și nici nu aveau cum să fie altfel, doar conțin cu cheddar, parmezan și dulceață de ardei iuți, ușor picantă! Mmm…un deliciu!

Biscuiți cu brânză și dulceață de ardei iuți

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se rade cheddarul și parmezanul pe răzătoarea fină și apoi se amestecă cu untul moale și făina, până rezultă un aluat omogen.

2. Se formează biluțe mari și se așează pe o tavă cu hârtie de copt. Atenție să nu fie prea aproape una de alta, lăsați distanță între ele.

3. Se dau la cuptorul încins la 200 °C, pentru 5 de minute, iar apoi se scot din cuptor și, cu ajutorul degetului arătător, se apasă în mijlocul fiecărei prăjituri, până rezultă o adâncitură suficientă să adăpostească puțină dulceață de ardei iuți.

4. Se golește cam 3/4 sau chiar o linguriță de dulceață de ardei iuți (am folosit de la Arovit) și se dau biscuiții la cuptor pentru încă aproximativ 5 minute, cât să se rumeanească pe margine. Se servesc neapărat reci, recomandat a2a zi. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Biscuiți cu brânză și dulceață de ardei iuți