Budincă cu flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

100 de grame de flori de salcâm
300 de mililitri lapte
150 de grame iaurt grecesc
2 linguri de miere de salcâm
3 foi de gelatină
40 gr zmeură
1 lingură miere de salcâm

În provocarea mea de a găti cât mai multe rețete cu flori de salcâm, vă încânt simțurile cu o budincă cu flori de salcâm, ușoară și parfumată, perfectă pentru zilele călduroase de primăvară. Are o aromă subtilă, dar plăcută și datorită iaurtului grecesc este și răcoritoare. Poftă bună!

Budincă cu flori de salcâm
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fierbe laptele împreună cu florile de salcâm, timp de 2 minute și apoi se lasă la infuzat minim 30 de minute. Se strecoară apoi laptele, dar se apasă bine florile de salcâm, cu ajutorul unei linguri, să iasă toată aroma din ele.

2. Mai spoi, se pun foile de gelatină în puțină apă rece și se lasă să se înmoaie timp de 10 minute.

3. În acest timp, se fierbe din nou laptele și se amestecă cu mierea, iaurtul grecesc și gelatina. Se amestecă bine și se strecoară din nou să nu rămână bucățele de gelatină.

4. Ar fi indicat să aveți o formă de silicon, dar dacă nu, se îmbracă un bol cu folie alimentară și se golește budinca în forma de silicon/bol.

5. Se lasă budinca la frigider minim 5 ore, să se întărească și apoi se servește. Dacă doriți să simți cât mai bine aroma subtilă a salcâmului, se poate servi simplă, dar se potrivește de minune și cu un sos de zmeură.

6. Pentru sos, se pune la fiert zmeura cu o lingură de miere de salcâm și 15 mililitri de apă și amestecă încontinuu, până se întărește. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se golește pe budincă. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.