Budincă cu flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

100 de grame de flori de salcâm
300 de mililitri lapte
150 de grame iaurt grecesc
2 linguri de miere
3 foi de gelatină
În provocarea mea de a găti cât mai multe rețete cu flori de salcâm, vă încânt simțurile cu o budincă cu flori de salcâm, ușoară și parfumată, perfectă pentru zilele călduroase de primăvară. Are o aromă subtilă, dar plăcută și datorită iaurtului grecesc este și răcoritoare. Poftă bună!

Instrucțiuni de preparare

1.Fierbe laptele împreună cu florile de salcâm, timp de 2 minute și apoi lasă-l la infuzat minim 30 de minute. Strecoară apoi laptele., dar apasă bine florile de salcâm, cu ajutorul unei linguri, să iasă toată aroma din ele.
2.Pune foile de gelatină în puțină apă rece și lasă-le să se înmoaie timp de 10 minute.
3.În acest timp, fierbe din nou laptele și amestecă-l cu mierea, iaurtul grecesc și gelatina. Amestecă bine și strecoară din nou să te asiguri că nu au rămas bucățele de gelatină.
4.Ar fi indicat să ai o formă de silicon, dar dacă nu, îmbracă un bol cu folie alimentară și golește budinca în forma de silicon/bol.
5.Lasă budinca la frigider minim 5 ore, să se întărească și apoi servește. Dacă vrei să simți cât mai bine aroma subtilă a salcâmului, poți să o servești simplă, dar se potrivește de minune și cu un sirop de zmeură.
6.Pentru sirop, pune la fiert 40 de grame de zmeură cu o lingură de miere de salcâm și 15 mililitri de apă și amestecă încontinuu, până se întărește Poftă bună!.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie.

Budincă cu flori de salcâm

Leave a Reply

Your email address will not be published.