Crème brulée cu flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

150 de grame flori de salcâm
250 de mililitri lapte
250 de mililitri smântână pentru frișcă
4 ouă
2 linguri de miere de salcâm
2 linguri zahăr pudră

Salcâmul, cu mirosul lui delicat, mă duce cu gândul la vremurile când nu aveam deloc griji și mă bucuram de copilărie, motiv pentru care l-am transformat într-un desert cremos și parfumat, plin de nostalgie: crème brulée cu flori de salcâm.

crème brûlée cu salcâm
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Pune laptele la fiert, iar când începe să clocotească, adaugă florile de salcâm, amestecă timp de 2 minute și ia de pe foc. Lasă la infuzat minim 30 de minute, iar apoi strecoară laptele. Presează bine florile de salcâm, cu ajutorul unei linguri, să iasă toată aroma din ele.

2. Reîncălzește laptele și înainte să fiarbă, ia-l de pe foc. Amestecă cu mixerul ouăle cu mierea până rezultă o cremă pufoasă și adaugă treptat laptele, amestecând continuu.

3. Incorporează și smântâna pentru frișcă și amestecă bine să rezulte o cremă omogenă. Unge o tăviță mai micuță cu puțin unt și apoi golește toată crema în tavă.

4. Preîncălzește cuptorul la 160 °C și pune tava cu crème bruée într-o altă tavă mai mare, în care trebuie să adaugi apă fiartă care să ajungă până la jumătatea înălțimii tăvii cu crème brulée.

5. Lasă să se coacă 30-40 de minute și apoi scoate tava din cuptor și las-o să se răcesacă în totalitate. Când s-a răcit, acoperă tava cu folie alimentară și las-o la rece pentru 4 ore.

6. Înainte de a servi, presară zahărul pudră peste crème brulée și caramelizează cu o torță de bucătarie, mișcând focul continuu de-a lungul tăvii. Pune din nou tava la rece pentru 15 minute ,să se întărească crusta de zahăr caramelizat și apoi servește. Nu aștepta mai mult de 30 de minute, altfel se topește caramelul.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.