Brioșe cu ou, cheddar și chives - Flavor Tailors

Ingrediente

10 ouă
75 ml ulei
250 gr făină
125 gr smântână
1 praf de copt
sare supă gust
piper după gust
150 gr cheddar
100 gr parmezan
1 legătură chives

Brioșe cu ou, cheddar și chives, un mic dejun sau brunch extrem de gustos, dar și surprinzător pentru că nu te aștepți deloc ca în interiorul brioșelor să găsești un ou întreg cu gălbenușul moale și cremos. Nu doar textura, dar și gustul e delicios, de la cheddarul topit, combinat cu chivesul. Mmm, trebuie neapărat să încercați aceste brioșe cu ou!

Brioșe cu ou, cheddar și chives
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se pune apă la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă 6 ouă și se lasă să fiarbă timp de 4.5-5 min. Mai apoi, se scot imediat din apă și se pun într-un recipient cu apă rece și cuburi de gheață, ca să oprească procesul de gătire a gălbenușului.

2. Pentru prepararea brioșelor, se amestecă 4 ouă cu smântâna și uleiul și apoi se adaugă făina, praful de copt, sarea și piperul și se amestecă bine.

3. După, se rade cheddarul pe răzătoarea fină și se adaugă și el în compoziție, împreună cu parmezanul și frunzele de chives tocate mărunt și se amestecă bine, până rezultă o compoziție omogenă.

4. Mai apoi, se curăță cu atenție ouăle (grijă pentru că sunt foarte moi) și apoi se dau prin făină. Acest proces ajută să se lipească oul de aluatul brioșei.

5. Se pune aluatul în forme de silicon pentru brioșe, dar acestea trebuie să fie umplute cam până la jumătate. Apoi, se pune oul  și se acoperă cu aluat, atât deasupra, cât și în laterale.

6. La final, se dau brioșele la cuptorul preîncins la 220°C, pentru 15 minute, cât să se rumenească puțin deasupra. Atenție, cu cât stau mai mult la cuptor, cu atât gălbenușul oului nu va mai fi moale. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Brioșe cu ou, cheddar și chives