Cod în crustă crocantă, cu tarhon - Flavor Tailors

Ingrediente

1 file de cod
50 gr panko
30 gr parmezan
sare după gust
piper după gust
1/2 linguriță coajă de lime
2 lingurițe tarhon tocat
3 linguri Siracha
1/2 linguriță usturoi granulat
1 linguriță cimbru
50 gr iaurt (Sos)
1 lingură zeamă de lime (sos)
sare după gust (Sos)
piper după gust (Sos)
1/4 linguriță usturoi granulat (Sos)
1 crenguță de tarhon tocată (Sos)

Cod în crustă crocantă, cu tarhon, o rețetă ușoară și super delicioasă, cu un gust total deosebit de la tarhon și o textură crocantă la exterior de la panko și moale la interior. Se poate servi cu garnitura dorită, dar neapărat cu acest sos de iaurt lângă pentru că este foarte răcoritor. Am rămas surprinsă plăcut de combinația cu tarhonul pentru că până acum îl foloseam doar pentru “acrit” ciorbe, dar așa o aromă deosebită a oferit peștelui. Sunt curioasă, voi la ce mai folosiți tarhonul? Poate îmi dați niște idei mișto. 🙂 Sper că l-ați mai folosit până acum la rețete…Dacă nu, neapărat să îl gustați.

Cod în crustă, cu tarhon
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă Siracha cu usturoi granulat CIO și se unge fileul de pește, după care se așează pe hârtie de copt, într-o tavă.

2. Pentru crusta crocantă, se amestecă panko cu parmezanul, coaja de lime rasă, tarhonul tocat, cumbru CIO, sare și piper și, fie se pune tot amestecul deasupra peștelui, fie se pune jumătate din amestec peste pește, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se pune și restul (ca la șnițel).

3. După, se dă la cuptor, la 175°C pentru 14-15 minute și apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă 10 minute.

4. Mai apoi, se prepară sosul: se amestecă iaurtul cu zeama de lime, sare, piper, usturoi granulat și tarhonul tocat și se servește cu peștele când e gata. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Cod în crustă, cu tarhon