Vă anunț cu bucurie că am finalizat recent un curs de Cofetărie Sănătoasă, un curs foarte util care m-a ajutat să evoluez enorm și pe care îl recomand tuturor. Pornind de la tot ce am învățat la curs, vor urma fel de fel de deserturi delicioase, mai puțin „păcătoase”, majoritatea cu înlocuitori de zahăr, mixuri delicioase de făină fără gluten, unt vegan și bineînțeles înlocuitori ingenioși ai ouălelor. Pentru că deserturile sunt slăbiciunea tuturor, îmi doresc să fac rețete mai sănătoase, fără să fie compromis deloc gustul deserturilor. Da, se poate așa ceva, iar acești biscuiți sunt dovada că și prăjiturile fără gluten, fără lactoză și fără ouă pot fi delicioși. Partea bună e că sunt și sățioși și nu poți mânca mulți, deci numai bine te bucuri de gustul lor, fără să exagerezi și să te învinovățești apoi.
Biscuiți cu ciocolată (fără gluten, ouă, lactoză)
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Pentru această rețetă am ales să folosesc untul de caju de la Rawckers și l-am lăsat puțin la temperatura camerei ca să se bată ușor cu mixerul.
2 Mai apoi, l-am amestecat cu zahăr de cocos de la Golden Flavours, tocmai pentru că gustul său de caramel ar trebui să completeze aroma biscuiților.
3. Mai apoi am adăugat aquafaba. Aquafaba este un înlocuitor perfect al ouălelor și este de fapt zeama din conservele de năut, zeamă pe care înainte o aruncați, fără să știți cât de utilă poate fi! (P.S. în cază că nu știați, dacă se bate aquafaba cu mixerul rezultă o spumă asemănătoare cu cea a albușului de ou bătut)
4. După ce se amestecă bine ingredientele, se cern în compoziție făinurile cu praful de copt. Am ales să combin cele 3 tipuri de făinuri pentru că cea de migdale (am folosit-o pe cea de la Herbal Sana) ar trebui să facă biscuiții pufoși, făina de nucă (tot de la Herbal Sana) le va da o aromă delicioasă, iar cea de ovăz (de la Sano Vita) pentru că este sățioasă și plină de fibre sănătoase pentru organism.
5. Mai apoi, am tăiat 100 de grame de ciocolată mărunțită și am incorporat-o în aluat. Pentru a finaliza biscuiții, am făcut biluțe, am pus peste ele o hârtie de copt și i-am aplatizat cu sucitorul. Dacă doriți ca biscuiții să fie și mai speciali, îi puteți face umpluți. Pentru asta, cu ajutorul unei lingurițe, am pus cremă de alune (eu am folosit crema Nutty Cream de la Nuts for Nuts) în mijlocul aluatului aplatizat și am acoperit cu o altă bucată de aluat.
6. Mi-a mai rămas 50 de grame de ciocolată așa că am mărunțit-o și pe ea și am presărat-o deasupra biscuiților. Mai apoi, am dat biscuiții la cuptor, la 180 °C, pentru 10 minute. Se pot servi calzi cu o cafea sau un pahar de lapte de cocos sau migdale, dar se pot servi și reci și sunt un deliciu pentru papilele gustative. Să aveți poftă!
Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Leave a Reply