Galette cu roșii și mozzarella - Flavor Tailors

Ingrediente

3 bile de mozzarella
roșii (cu cât mai variate, cu atât mai bine)
150 de grame cremă de brânză
o ceapă verde
mărar
busuioc
cimbru
rozmarin
aluat de placintă
un ou
mix de seminte (floarea soarelui, dovleac)

Pentru că suntem norocoși, se pare că avem o toamnă lungă, așa că încă ne mai putem bucura de roșii delicioase! Așadar, să profităm de ele cât mai putem, că după rămânem cu „copiile” lor nereușite, fără niciun gust și parcă de plastic. Pentru că am primit o cutie de roșii, care mai de care mai gustoase, le-am transformat într-o galettă delicioasă cu cremă de brânză și mozzarella. Mmm…ce bună a fost!

Galette cu roșii și mozzarella

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se întinde aluatul de plăcintă și apoi se așează pe o tavă cu hârtie de copt.

2. Se amestecă crema de brânză cu sare, piper, ceapa verde tocată mărunt, mărar, busuioc, rozmarin și cimbru. Mai apoi, se întinde în strat gros peste aluat, dar se lasă marginile neacoperite, cam de 2 degete.

3. Se feliază mozzarella și se așează rotocoalele peste crema de brânză, iar deasupra se pun felii de roșii. Cu cât mai variate, cu atât va fi mai bună tarta, fiecare având aromă proprie.

4. Se împătură trăgând bucata de aluat neacoperită de brânză peste roșii. Pentru a se coace marginile crocant, se bate un ou și se adaugă o lingură de apă, iar apoi se unge aluatul pe margine, cu ajutorul unei pensule. Se presară semințe de floarea soarelui și dovleac peste aluat și verdețuri (rozmarin, cimbru, mărar) peste roșii, pentru un plus de aromă.

5. Se dă tava la cuptor, la 170 °C, pentru 25-30 de minute. Se poate servi chiar și caldă, dar rece parcă e mai răcoritoare și gustoasă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Galette cu roșii și mozzarella

Leave a Reply

Your email address will not be published.