Tartă cu lămâie, lime și busuioc - Flavor Tailors

Ingrediente

100 de grame unt
90 de grame zahăr
vanilie
40 de grame făină de migdale
1 ou
200 de grame făină
sare
180 de mililitri de suc de lime
60 de mililitri suc de lămâie
coaja de la o lămâie rasă
coaja de la o lime rasă
câteva frunze de busuioc
150 de grame zahăr
sare
170 de grame unt
4 ouă
4 gălbenușuri

O tartă super răcoritoare cu lămâie, lime și busuioc, perfectă pentru ultimele zile călduroase. Foarte acrișoară, tarta îți dă impresia că mănânci limonadă, dar e foarte fresh și te ajută să suporți mai bine căldura și moleșeala, iar combinația cu busuioc e mai mult decât delicioasă.

Tarta cu lamaie, lime si busuioc

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Pentru prepararea aluatului se amestecă untul cu zahărul până se topește zahărul și apoi se adaugă vanilia, oul și sarea. La final, se cern făinile împreună și se adaugă în compoziție, apoi se frământă bine, până rezultă un aluat omogen. Se pune aluatul aproximativ 2 ore să se odihnească la frigider.

2 Cât stă aluatul la frigider, se rade coaja de la o lămâie și de la o lime și apoi se storc lămâile și limeul.

3. După ce s-a odihnit aluatul la frigider, se întinde în formă rotundă și se așează într-o tavă de tartă unsă cu puțin unt. Se taie marginile aluatului dacă sunt mai mari decât tava și apoi se asează peste o hârtie de copt și boabe de fasole pe post de greutate, să nu crească aluatul. Se dă aluatul de tartă la cuptor, la 180°C, pentru 20 minute și apoi se ia hârtia de copt cu fasolea și se mai coace încă 10 minute.

4. Pentru crema tartei, se amestecă bine ouăle, gălbenușurile cu zahărul și untul și apoi se adaugă trepat sucul de lămâie, sucul de lime, coaja de lămâie și lime rasă, frunzele de busuioc și sarea. Mai apoi, se pune crema la foc, prin procesul bain marie, deasupra unui bol cu apă care fierbe. Atenție să amesteci continuu să nu se facă ouăle omletă. Crema este gata când se întărește.

6. Se golește crema peste aluat și se dă tarta la cuptor, la 160°C, pentru 10 minute. Pentru un efect răcoritor, se servește rece, de la frigider, decorată cu felii de citrice și coacăze. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Tarta cu lamaie, lime si busuioc

Leave a Reply

Your email address will not be published.