Bagel cu omletă cremoasă - Flavor Tailors

Ingrediente

2 bagel
3 ouă
20 gr unt
20 ml smântână pentru gătit 30-35% grăsime
50 gr cheddar ras
chives
cremă de brânză
4 felii de bacon
roșii cherry

Bagel cu omletă cremoasă, un mic dejun sau brunch divin. Atunci când credeam că am încercat toate modurile de a găti omletele, am descoperit omleta aceasta cremoasă, care e efectiv ca o budincă, aromată cu chives și cheddar, servită pe un bagle, cu bacon crocant. Nu doar că îți gâdilă papilele gustative, dar transformă orice “zi ploioasă” într-un curcubeu.

Bagel cu omletă cremoasă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se sparg ouăle într-o oală mică, se adaugă sare și piper negru după gust și apoi se bat bine.

2. Se adaugă smântâna pentru gătit și 20 gr unt topit și se amestecă bine, iar apoi se pune oala la foc mic. Se adaugă chives tocat și se amestecă continuu, cu o spatulă de silicon, dar se ia periodic de pe foc pentru a controla temperatura și a nu face o papară.

3. Chiar și când se ia de pe foc, se amestecă continuu și apoi se pune din nou pe foc, până când începe să aibă consistența unei budinci de vanilie.

4. Se adaugă în omletă și cheddar-ul ras pe răzătoarea mică și se amestecă continuu, iar apoi se ia de pe foc și se golește într-o farfurie (dacă rămâne în oala fierbinte, continuă să se gătască).

5. Apoi, se feliază cei 2 bagel în jumătate, se ung pe ambele părți cu untul rămas și se pun în tigaia încinsă, să se prăjească până devine miezul auriu. Se iau de pe foc și bagel-ul de jos se unge cu cremă de brânză, apoi se adaugă omleta cremoasă și se presară puțin chives de decor.

6. Se prăjesc feliile de bacon pe ambele părți, până devin crocante și se rup în bucăți mai mici, peste omletă. Se pune jumătatea de deasupra de bagel și se servește imediar cu roșii cherry sau orice alte legume doriți. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Bagel cu omletă cremoasă