Tort cu cocos și ciocolată - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr făină de migdale (blat)
60 gr roșcove pulbere (blat)
110 gr zahăr de cocos (blat)
1/2 linguriță de sare (blat)
2 ouă sau 4 linguri de aquafaba (pentru vegani) (blat)
55 gr ulei de cocos (blat)
75 gr lapte de cocos (blat)
2 lingurițe extract de vanilie (blat)
110 gr nucă de cocos rasă (umplutură)
1 lingură de miere sau îndulcitor (umplutură)
30 gr făină de migdale (umplutură)
55 gr ulei de cocos (umplutură)
60 gr lapte de cocos (umplutură)
1 linguriță esență de Rom (umplutură)
100 gr ciocolată amăruie (glazură)
115 gr lapte de cocos (glazură)
25 gr chipsuri din nucă de cocos (decor)

Tort cu cocos și ciocolată, un desert atât de gustos, că vă bucură că puteți să-l măncați fără nicio grijă, fiind gătit cu ingrediente sănătoase de la Viața Verde Viu! Întâi vă surprinde cu un blat umed din făină de migdale, aromat cu pudră de roșcove și extract de vanilie și îndulcit cu zahăr de cocos, iar apoi cu umplutura crocantă cu gust intens de cocos și rom. La final, totul e balansat de o glazură de ciocolată amăruie și niște chipsuri de cocos crocante, de decor. Este de-a dreptul spectaculos și nu o să-i rezistați!

Iar pentru cei interesați de un stil de viață mai sănătos, la Viața Verde Viu nu doar că găsiți alimente naturiste, sănătoase, ci o întreagă experiență și o apartenență la o comunitate, fiecare client fiind însoțit în călătoria lui spre un stil de viață sănătos. În comunitatea lor împărtășesc zi de zi experiențe, idei, sfaturi și provocări pentru a vă ajuta să faceți cele mai bune alegeri.

Aflați mai multe despre Viața Verde Viu și alăturați-vă și voi, ca să vă pună viața pe un făgaș… sănătos și armonios!

Tort cu cocos și ciocolată

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina de migdale (ecologică fără gluten Golden Flavours) cu pudra de roșcove (ecologică Golden Flavours), zahărul de cocos (ecologic Golden Flavours) și sarea.

2. Se amestecă într-un alt bol 2 ouă sau 4 linguri de aquafaba (pentru vegani) cu uleiul de cocos (extra virgin ECO Niavis), laptele de cocos (ECO Biona0) și extractul de vanilie (BIO Madagascar Bourbon Rajas), iar apoi se incorporează treptat ingredientele umede în ingredientele uscate.

3. Se amestecă bine toată compoziția și se întinde într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, iar apoi se dă la cuptor, la 180°C, pentru 15-17 de minute și se lasă să se răcească în tavă după.

4. În acest timp, se prepară umplutura: se amestecă nuca de cocos rasă (BIO Rapunzel) cu mierea, făina de migdale (ecologică fără gluten Golden Flavours0, uleiul de cocos (extra virgin ECO Niavis0 și laptele de cocos (ECO Biona), iar la final se adaugă esența de Rom.

5. Când s-a răcit blatul, se golește umplutura peste el și se apasă bine, să se așeze uniform.

6. Mai apoi, se topește ciocolata amăruie 70% cacao (ECO vegană Rapunzel) prin procesul bain marie (se pune ciocolata la topit într-un bol de inox sau ceramic așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe). După ce s-a topit ciocolata, se ia bolul de pe foc și se adaugă laptele de cocos (ECO Biona).

7. Se amestecă bine ingredientele glazurii și apoi se golește peste umplutura tortului și se lasă tortul la frigider pentru minim 2 ore .

8. Înainte de a-l servi, se decorează cu chipsuri din nucă de cocos (fără gluten Bio Republica BIO). Poftă bună!

Spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Viața Verde Viu!

Tort cu cocos și ciocolată