Empanadas cu legume - Flavor Tailors

Ingrediente

300 gr Făină Superioară 000 Raftul bunicii (aluat)
175 gr unt (aluat)
1 linguriță de sare (aluat)
1 gălbenuș (aluat)
120 ml lapte (aluat)
3 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie
3 căței de usturoi
100 gr morcovi
100 gr ardei
3 linguri pastă de roșii
sare și piper
1/2 linguriță boia afumată
1/2 linguriță chimion
1/2 linguriță oregano
100 gr porumb
200 gr fasole roșie
1 gălbenuș (decor)

Toamna cu Raftul bunicii e foarte bugată în arome! ❤️ Făina superioară 000 Raftul bunicii este ajutorul de nădejdie în bucătărie pentru orice gospodină care vrea să prepare pâine și plăcinte, prăjituri, checuri, torturi și tarte.

Eu am folosit-o să prepar niște empanadas, pline cu legume sănătoase și gustoase. Aceste pachețele pline de arome sunt potrivite atât pentru prânzul micuților la școală, cât și pentru gustarea de la servici.

Empanadas sunt specifice în Spania și America Latină, iar numele lor provine de la cuvântul „empanar” care înseamnă a acoperi în pâine/aluat. Acestea sunt făcute prin împăturirea aluatului peste o umplutură care poate fi cu carne, brânză, roșii, porumb, sau alte ingrediente, iar apoi se coc sau prăjesc. Vă las mai jos rețeta mea de empanadas cu legume.

Empanadas cu legume

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se cerne Făina Superioară 000 Raftul bunicii și apoi se adaugă sarea și untul se rade pe o răzătoare (trebuie lăsat 10 minute la congelator înainte).

2. Mai apoi, se amestecă totul până se formează bucățele de aluat.

3. Se separă gălbenușul de albuș, se adaugă gălbenușul în lapte și se amestecă bine. Mai apoi, se golește acest amestec peste aluat și se frământă să rezulte un aluat omogen.

4. Aluatul trebuie să stea să se odihnească la frigider, cam 45 de minute, acoperit cu folie alimentară.

5. Între timp, se prepară umplutura: se călește ceapa tocată în ulei de măsline, iar după 2-3 minute se adaugă cățeii de usturoi tocați, morcovul tocat cubulețe mici (să se pătrundă ușor) și ardeii cubulețe.

6. Mai apoi, se adaugă pasta de roșii, puțină apă și se condimentează cu sare, piper, boia afumată, chimion și oregano. Se lasă toate ingredientele pe foc cam 10 minute (se mai adaugă apă dacă mai este necesar) și apoi se adaugă fasolea roșie boabe și porumbul. Se mai lasă cam 5 minute pe foc și apoi se pun deoparte.

7. Se întinde aluatul într-o foaie subțire și apoi taie în cercuri de 15-16 cm (cu ajutorul unei forme rotunde sau se pune o farfurie peste aluat și se taie cu cuțitul aluatul, ghidați de acea farfurie).

8. Se pun 2-3 linguri de umplutură pe o jumătate de cerc, iar apoi se ung marginile cu albuș bătut și se pliază aluatul, astfel încât să rezulte un semicerc.

9. Pentru a sigila empanadas, pornind de la un capăt, se răsucește ușor aluatul în diagonală și se apasă de-a lungul părții sigilate, între degetul mare și arătător. Continuați să răsuciți și să apăsați aluatul până ajungeți la capăt.

10. Mai apoi, se pune hârtie de copt pe o tavă și se așează empanadas în tavă. Se pensulează toate cu gălbenuș și apoi se dau la cuptor, la 200°C, pentru 20-25 de minute, cât să se rumenească și să se umfle aluatul.

11. Se servesc simple sau înmuiate în sos salsa. Poftă bună!

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Raftul bunicii!

Empanadas cu legume