Tocăniță de ciuperci cu burrata - Flavor Tailors

Ingrediente

făină de mămăligă - eu am folosit mămăligă Taragna de la Terra Natura (făină de mălai amestecată cu hrișcă)
un cubuleț de unt
2 cepe roșii
250 de grame hribi
250 de grame gălbiori
un pahar de vin roșu
cimbru
boia afumată
sare și piper
3 linguri de smântână
brânză burrata
busuioc pentru decor

Instrucțiuni de preparare

1.Se taie ceapa cubulețe și se rumenește în unt, iar când e transparentă, se adaugă ciupercile tăiate și se călesc 3-4 minute după care se aduaugă boia afumată și vin roșu.
2.Se condimentează cu cimbru, sare și piper și se adaugă apă la nevoie, iar când ciupercile sunt fierte și lichidul a scăzut, se pune smântâna și se ia de pe foc.
3.Se prepară mămăliga așa cum e menționat pe ambalaj, iar când s-a îngroșat se servește cu tocănița de ciuperci, iar deasupra se pune brânza burrata cremoasă și se decorează cu o frunză de busuioc. Poftă bună!

Click here to change this text

Burrata a fost un fel de dragoste la prima vedere, atât că cei care mi-au servit-o mi-au spus că e mozzarela făcută acasă și ani la rând am tot căutat degeaba acea brânză italiană cu exterior elastic și miez moale și cremos. Acum că în sfârșit am găsit-o, caut să o includ în cât mai multe feluri de mâncare și textura ei cremoasă și gustul fin și discret se potrivesc de minune cu o tocăniță de ciuperci. Combinația e suuuuper delicioasă!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Tocăniță de ciuperci cu burrata

Leave a Reply

Your email address will not be published.