Biscuiți cu leuștean și cheddar - Flavor Tailors

Ingrediente

210 de grame făină (eu am folosit făină de ovăz)
1 praf de copt
3 lingurițe de leuștean tocat
un praf de sare
165 de grame unt
150 de grame cheddar

După ce m-am ales cu un buchet imens de leuștean parfumat, mi-am dat seama că e un ingredient mult prea puțin valorificat. În afară de ciorba de fasole și alte ciorbe, nu prea știam alte rețete în care se folosește leuștean, așa că am făcut o porție de biscuiți delicioși cu cheddar și leuștean și vor mai urma rețete în care voi încerca să valorific leușteanul.

Biscuiti cu leuștean și cheddar

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Scoate untul din frigider să ajungă la temperatura camerei și să devină cremos, iar apoi amestecă-l cu cheddarul ras mărunt.

2. Adaugă făina (poți folosi și făină albă – eu am folosit făină de ovăz), praful de copt, sarea și leușteanul tocat mărunt și amestecă bine, până rezultă un aluat moale și uniform.

3. Golește aluatul în folie alimentară și rulează-l ca pe un salam sau în formă pătrată, în funcție de cum vrei biscuiții, rutunzi sau pătrați. Pune apoi aluatul la frigider să se întărească și să se poată tăia ușor.

4. Preâncălzește cuptorul la 170°C, iar apoi taie aluatul felii de aproximativ 5 mm grosime și pune-le într-o tavă, cu hârtie de copt. Dă biscuiții la cuptor pentru 12-15 minute și apoi lasă-i să se răcească și bucură-te de arome. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.