Tartă cu roșii, cheddar și blue cheese - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr făină de spelta integrală ( noi am folosit de la TerraNatura)
30 gr cremă de brânză
70 gr de unt moale
un praf de sare
2-4 lingurițe de apă rece
3 ouă
125 ml lapte
100-150 gr brânză cheddar
40 gr blue cheese
4-5 roșii mari
oregano după gust
cimbru după gust
sare și piper
M-am tot gândit cum sa profit de ultimele roșii gustoase din grădina mamei...și, după câteva zile de cugetat, le-am asortat cu cheddar aromat și brânză cremoasă cu mucegai albastru. Aromele s-au completat de minune și a rezultat o tartă delicioasă.

Instrucțiuni de preparare

1.Amestecă făina de spelta integrală cu crema de brânză, untul si sarea. Adaugă 2 lingurițe de apă rece și amestecă bine, iar dacă strângi aluatul în pumn și nu se lipește, adaugă și celelalte 2 lingurițe de apă. Întinde aluatul și apoi așează-l într-o tavă de tartă.
2.Amestecă ouăle cu un tel și adaugă lapte, oregano, cimbru, sare și piper. Completează cu brânza cheddar și blue cheese și apoi golește tot conținutul în tavă, peste aluat.
3.Taie roșiile în felii subțiri și apoi decorează tarta cu ele. Dă tarta la copt, la 200 de grade, pentru 10 minute si apoi redu temperatura la 170 de grade pentru 15 minute. Înainte de a servi, las-o să se odihnească puțin. Se poate servi călduță, dar și rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

  • Tarta cu rosii, cheddar si blue cheese intr-o tava de tarta

Leave a Reply

Your email address will not be published.