Tartă cu mure - Flavor Tailors

Ingrediente

125 grame făină integrală (eu am folosit de la TerraNatura)
65 grame unt
50 grame zahăr pudră
50 grame cacao
un ou
400 grame mascarpone
50 grame zahăr pudră
70 grame iaurt
vanilie
300 de grame mure proaspete
2 linguri de zahăr

Tartă cu mure parfumate și cremă pufoasă de mascarpone, o rețetă perfectă pentru vară! Noroc că în fiecare vară primesc mure proaspete, ușor acrișoare din grădina mamei și mă inspiră să gătesc fel de fel de rețete gustoase.

Tartă cu mure

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Mixează făina cu untul până se transformă într-un aluat sfărmicios. Adaugă zahărul, pudra de cacao și oul și amestecă-le bine. Dacă aluatul e prea tare și uscat, adaugă puțină apă rece.

2. Întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu cacao și apoi transferă-l într-o tavă de tartă și dă-l la cuptor, la 180ºC, pentru 15-20 de minute.

3. Amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră, iaurtul și vanilia, iar apoi golește crema peste tartă și las-o la frigider să se odihnească.

4. Pune aproximativ 250 de grame de mure la foc cu 2 linguri de zahăr. Fierbe murele până se înmoaie bine și zeama lor se îngroașă, iar apoi strecoară-le printr-o sită fină ca să obții un sirop.

5. Decorează tarta cu mure proaspete și apoi golește peste mure, siropul de mure obținut la pasul anterior. Tarta este gata pentru servit. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Tartă cu mure

Leave a Reply

Your email address will not be published.