Souffle cu ghebe și gouda - Flavor Tailors

Ingrediente

o ceapă
2 căței de usturoi
200 grame de ghebe
cimbru
3 lingurițe unt
4 linguri de făină
200 ml lapte
fulgi de chili
130 gr brânză Gouda
4 ouă

Toamna e plin de ciuperci delicioase și pentru că am făcut rost de niște ghebe, le-am transformat într-un souffle. Aroma lor subtilă, complementată de dulceața cepei și gustul maturat al brânzei gouda, au făcut din acest aluat pufos un deliciu.

Souffle cu ghebe și gouda

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță ceapa, se taie în jumătate și apoi se taie felii subțiri și se călesc în unt pentru câteva minute. Mai apoi, se adaugă ciupercile și se lasă 4-5 minute, iar la final se pune usturoiul tocat și cimbru după gust și se ia de pe foc.

2. Pentru aluatul souffleului, se topește puțin unt, la foc mediu, și se adaugă făina. Se amestecă, cu ajutorul lui tel pară, și se adaugă laptele treptat, amestecând continuu să nu se facă cocoloașe.

3. Se incorporează brânza Gouda și fulgii de chili și se amestecă bine să rezulte un sos cremos. Apoi se ia de pe foc și când se mai răcește puțin se incorporează gălbenușurile.

4. Se bat albușele spumă, cu ajutorul mixerului, iar apoi se incorporează treptat spuma în crema de brânză, amestecând ușor, de la exterior spre interior. La final, se adaugă mixul de ciuperci, ceapă și usturoi și se amestecă să se omogenizeze.

5. Se unge cu unt o tavă cu pereții înalți și se golește aluatul de souffle, se decorează deasupra cu câteva ciuperci să arate interesant și se dă tava la cuptor, la 180 °C, pentru 30-35 de minute. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Souffle cu ghebe și gouda

Leave a Reply

Your email address will not be published.