Castane în unt cu scorțișoară și rom - Flavor Tailors

Ingrediente

75 gr unt
1 portocală
420 gr castane
2 linguri de zahăr brun
1 linguriță melasă
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță esență de rom

Castane în unt cu scorțișoară și rom, caramelizate în zahăr brun și melasă, sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Până acum, mâncam cu mare drag piureul de castane din comerț, dar nu încercasem castane fierte sau coapte și cum nu m-au dat neapărat pe spate, m-am gândit cum să le gătesc să mă bucur și eu de ele.

Obișnuită de la piureul de castane, unde se simte intens aroma de rom, parcă nu pot să mănânc castanele fără rom, iar combinația cu unt cremos, zahăr brun caramelizat și melasă, scorțișoară aromată, nucșoară subtilă și rom, se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert de toamnă, ușor de făcut, deloc pretențios, dar surprinzător de delicios!

Castane în unt cu scorțișoară și rom

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se crestează castanele, în formă de cruce, cu ajutorul unui cuțit și apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit puțin și se curăță de coajă. Este un proces laborios ce necesită răbdare, dar să știți că se găsesc de cumpărat castanele gata fierte, decojite și trase în vid sau la borcan, cum sunt cele din imagine, cumpărate de la Lidl. În funcție de care folosiți, crește timpul de preparare al rețetei.

2. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă coajă de portocală rasă, iar apoi se pun și castanele și se amestecă bine.

3. Mai apoi, se adaugă zahărul brun și melasa și se amestecă să se topească zahărul și să se caramelizeze puțin, iar după se aromează cu scorțișoară, nucșoară și esența de rom.

4. Pentru o aromă deosebită se adaugă și sucul de la jumătate de portocală și se amestecă bine, cam 1 minut, după care se iau de pe foc și se servesc cu scorțișoară presărată deasupra. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să „croiți arome” noi și să vă jucați cu ingredientele!

Castane în unt cu scorțișoară și rom

Leave a Reply

Your email address will not be published.